Usta çizer Bülent Üstün’ün aynı isimli çizgi roman serisinden uyarlanan “Kötü Kedi Şerafettin”in senaryosu Levent Kazak ve Bülent Üstün’e ait. Animasyon yönetmenliğini Mehmet Kurtuluş ve Ayşe Ünal üstlenmiş.
Maço Şero
Uğur Yücel’in seslendirdiği Şerafettin, kedi cüssesinin altında mangal gibi bir yürek taşıyan, aynı zamanda her ne kadar maço erkek görünüşü barındırsa da bu imajın gerisinde romantik bir kahraman yatmaktadır. Şerafettin ve arkadaşları Fare Rıza (Güven Kıraç), Martı Rıfkı (Gökçe Özyol) ve Cemil (Yekta Kopan)’in tek isteği, akşam mangal yapıp hayatın tadını çıkartmaktır. Rakı-balık için çıktıkları bu yolda Misket (Demet Evgar) adlı dişi kedi ve oğlu olduğunu öğrendiği Tacettin (Demet Evgar) de katılır. Cihangir sokaklarında girmedikleri tehlike ve atılmadıkları macera kalmaz. Okan Yalabık’ın hayat verdiği Çizer karakteri filmin çatışma noktalarından birini oluşturuyor.
Garfield OUT / Şerafettin İN
Film boyunca karikatüristlerin inanılmaz gözlem gücüyle yakaladıkları mizahın animasyona dönüştürülürken kaybolmaması beni en çok mutlu eden özelliklerden birisi oldu. Eric Smadja “Gülmek” adlı eserinde, en geniş kitlelere ulaşan mizahın cinsellik ve saldırganlık temalarını barındırdığını belirtiyor. Bu filmde Smadja’nın sözlerinin güzel bir şekilde harmanlanmış örneği olarak karşımıza çıkıyor. Ev sahibi (Ayşen Gruda) ve bakkal Şemistan (Cezmi Baskın) karakterlerinin görünüşü o kadar başarılı ki, animasyon devi Pixar stüdyolarının “Up” filmindeki yaşlı karakterleri anımsatıyor. Hatta onların görünüşünden fazla detay içeriyor. “Kötü Kedi Şerafettin” filmi, ülkemizin yakın gelecekte Pixar ve Dream Works gibi dev yapım şirketlerine kafa tutacağının habercisi. Bu arada “Anima İstanbul” yapım şirketinin emeği alkışı hak ediyor.
Cihangir’in ara sokaklarında keyifli bir maceraya atılmak isterseniz, bu film sizin için kaçırmamanız gereken bir fırsat…
İYİ SEYİRLER DİLERİM
Efe Teksoy