02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » 10 Maddede Karaman’ın Karanlığı
10 Maddede Karaman’ın Karanlığı

10 Maddede Karaman’ın Karanlığı

Karaman’da Ensar Vakfı vee KAİMDER yurt/evlerinde yaşanan çocuk istimarı davası  Muharrem Büyüktürk’ün 508 yıl ceza almasıyla şimdilik kapatıldı. Davada çok şey karanlıkta kaldı. Mahkeme davanın geçmişe dönük genişletilme talebini de reddederek bir çok gerçeğin ortaya çıkmasını engelledi.

Peki delilleriyle ortaya çıkan karaman gerçeklerinde ne var?

1-Muharrem Büyüktürk’ün Karaman öncesi faliyetleri araştırılmadı. İstanbul’da Enderun Vakfı ile yürüttüğü çalışmalar ve sonrasında Diyarbakır’da yaptıkları incelenmedi. İstanbul’da Timetürk ve Yedi iklim dergisinde kimlerle nasıl çalışmalar yaptığı da incelenmedi. Özellikle Diyarbakır’dan sonra geldiği Karaman’da yanında getirdiği 5 çocuğun akibeti bilinmiyor. Bu 10 çocuk Ensar Vakfı evinde kaldı. Bir süre sonra hepsi geri gönderildi.

mb1

2-Muharrem Büyüktürk Ensar Vakfı’ndan ayrılıp KAİMDER’e geçerken yanında çocukları da götürdü. Bu çocuklar Ensar Evi’nde kalmaları için aileleri tarafından verilmişti. Ensar çocukların gidişine sessiz kaldı. Bu geçiş sırasında dedikodular çıktığı da Karaman’da konuşuldu. Buna rağmen sessiz kalındı. Muharrem Büyüktürk KAİMDER’e geçtikten sonra Vakıf yöneticisi Tevfik Baran’da KAİMDER’e geçti. Ve KAİMDER’in başkanlığını yaptı.

3-Muharrem Büyüktürk, KAİMDER’den ayrıldıktan sonra çocukları da alarak Ereğli ilçesi’ne gitti. Burada evde çocuklarla kaldı. Çocukların nakli için birileri aracı oldu. Onların  kim olduğu araştırılmadı. Davanın Ereğli kısmı hiç araştırılıp soruşturulmadı. Yine Muharrem Büyüktürk’ün 2014 yılında Ayrancı Ağızboğaz köyü tayini de karanlıkta kaldı. Burada da çocuklarla kaldığı biliniyor. Muharrem Büyüktürk Ağızboğaz’dan prestijli bir okula geri döndü. Bu tayinde aracı olanlar araştırılmadı.

4-Muharrem Büyüktürk’ün hep Ensar ve KAİMDER dönemleri gündeme geldi. Asıl görev yaptığı Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu faaliyetleri incelenmedi. Bu okulda bazı bürokratların ve Karaman’ın tanınmış ailelerinin çocuklarını okuttu. Bu çocuklarla gezilere de gittiği biliniyor. Soruşturmada bu hiç gündeme gelmedi.Muharrem Büyüktürk çocuklarla Kayseri’ye gezi düzenledi. 2015 yılındaki bu gezi” İslam ve İmam Hatip Aidiyeti” adı altında yapıldı.Bu geziye kimler finanse etti, Kayseri’de kimlerle temas kuruldu? soruşturulmadı. Yine çocuklarla gittiği Çanakkale gezisi de soruşturulmadı.

mb

5-Muharrem Büyüktürk’ün yakınlarından biri olan Memur-Sen il temsilcisi Yunus Özdemir ile olan ilişkileri de sorgulanmadı. KAİMDER evi etkinliklerinde boy gösteren ve Muharrem Büyüktürk’ü sahneye çıkarak tebrik edip sosyal medya hesabından övgüler yağdıran Yunus Özdemir rezalet ortaya çıktıktan sonra hiç konuşmadı.

6-Karaman Valisi Murat Koca’nın KAİMDER ve Ensar Vakfı evlerine göz yumması ve varlığını bildiği halde “ilimizde vakıf ve derneklere ait ev/yurt yoktur” açıklaması da soruşturulmadı. Muharrem Büyüktürk’ü Ensar vakfı evi çocukları ile makamında neden ağırladığı da sorulmadı.

7-Milli Eğitim İl Müdürü Asım Sultanoğlu’nun mahkemeye yalan beyanı araştırılmadı. Asım Sultanoğlu’nun Muharrem Büyüktürk’ün çocuklarla kaldığı eve çok kez gittiği orrtaya çıktı. Bu evde ne yaptığı neden gittiği araştırılmadı. Asım Sultanoğlu’nun Muharrem Büyüktürk’e tayinlerde neden torpil yaptığı da araştırılmadı.

8-Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu Karaman’da Ensar Vakfı açılışında aynı zamanda yasadışı Ensar evinin de açılışını yaptı. Burada Muharrem Büyüktürk ile biraraya geldi. Yasadışı ev açma suç iken araştırılmadı. Cenk Dilberoğlu nüfusunu davanın karartılması için kullandı. Hukuk bürosunda ortağı olan avukatı ailelerin avukatı yaptı. Davayı manipüle etti. Ensar Vakfı Karaman şube Başkanı Ali Bağcı ve yönetim kurulu üyelerinin yasadışı ev işletmek ve ailelerinden teslim aldıkları çocukların istismarına göz yummaları da araştırılmadı. KAİMDER Başkanları Tevfik Baran ve  Mehmet Sarı’nın da yasadışı ev işletilmesine dair sorumlulukları da aynı şekilde karanlıkta kaldı. KAİMDER’in halen başkanı olan Mehmet Sarı’nın Siyahser semtinde yasadışı öğrenci evine gittiğini Gazeteport ortaya çıkardı. Şu anda Karaman’da yasadışı faaliyet gösteren öğrenci evleri de araştırılmadı. Muharrem Büyüktürk mahkemede “2 yıl Ensar ve 3 Kaimder’de kaldım. Ensar ve Kaimder yurtlarında tek sorumluydum.” dedi.

9-Karaman’da rezalet ortaya çıktıktan sonra davanın delili olabilecek her şey yerel internet sitelerinden silindi. Özellikle Karamangündem yerel sitesinin sahibinin, Muharrem Büyüktürk ile ilişkisi hiç araştırılmadı. Muharrem Büyüktürk bu gazete/internet sitesinin yazarlığını da yaptı. Ensar vakfında iken çocukları bu sitenin binasına götürdü. Sitenin yazarları arasında bulunan Cahit Sucu aynı zaman’da Ensar Vakfı yönetiminde Muharrem Büyüktürk ile birlikte çalıştı.

10-Muharrem Büyüktürk’ün çocuklarla kaldığı eve gelen bürokrat, STK temsilcileri ve siyasetçiler araştırılmadı. İstanbul’dan Karaman’a gelen bazı kişilerin de bu eve gittikleri konuşuluyor. Bu kişiler kimlerdi? Karaman’ın yeni ve eski milletvekilleri de olayla ilgili hiç konuşmadı. Bakanlık yapan isimler de. Ayrıca Muharrem Büyüktürk’e “.Olayı sadece sen üstlen.Deli raporu alıp seni kurtarırız” diyen kimdi?

mb