07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ahlaksız Uygulama
Ahlaksız Uygulama

Ahlaksız Uygulama

Denizli’de yerel bir internet haber sitesinin sahibi Kadriye Sözeri , otobüs şoförlerinin sorunlarıyla ilgili haber yaptı. Haberi beğenmeyen belediye yetkilileri şikayetçi olunca kadın gazetecinin ifadesi emniyet’in ahlak büro amirliğinde alındı..

‘Denizli Ekspres’ adıyla yayın yapan yerel internet haber sitesinin sahibi Kadriye Sözeri, bir süre önce Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Denizli Ulaşım A.Ş.’de görevli otobüs şoförlerinin gazetelere maille yolladığı sorunlarını içeren ve şirkette bazı usulsüzlükler yapıldığı yolundaki ihbar mektubunu haber yaparak sitesinde yayınladı. Haberin yayınlanması üzerine Ulaşım A.Ş.’deki bazı yetkililer, Sözeri’den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gazeteci Sözeri ifadesinin alınması için Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne çağırıldı. Sözeri’nin ifadesi geçen cuma günü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Bürosu’nda görevli polisler tarafından alındı.

İfadesinin fuhuş, kumar gibi asayiş olaylarıyla ilgilenen Ahlak Bürosu’nda alınmasına tepki gösteren Kadriye Sözeri olayı şöyle anlattı;

“Haberle ilgili her zaman başımıza gelen olaylar. Ancak, böylesi ilk kez başıma geliyor. Kadın bir gazeteci olarak Ahlak Şube’de ifade vermem çok komik. Önce şaka zannettim. ‘Fuhuşta mı yakaladınız, neden buradayım?’ diye görevlilere sordum. ‘Evrak bize geldi’ diye yanıt verdiler. Kadın bir gazeteci olarak neden Ahlak Şube’de ifade verdim, Neydi suçum? Gazetecinin bu kadar itibarsızlaştırıldığına inanamıyorum. Bir gazetecinin Ahlak Şube’de ifade vermesi çok onur kırıcı”