EGE Üniversitesi'nde, 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili 1 kişinin tutuklu, 27 kişinin de tutuksuz yargılandığı davanın görülmesine bugün de devam edildi.
Çakıroğlu’nun öldürülmesi davasına tanık Doçent: PKK’lı gruplar okulda baskıyı artırdı
İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya, tutuklu sanık Nurullah S., terör örgütü PKK’nın sorumlularından olduğu iddiasıyla İstanbul’da tutuklanan ve bu davada tutuksuz yargılanan Cihat B. ile taraf avukatları, Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem, babası Fuat Mahir Çakıroğlu duruşma salonuna alındı. İzmir, Gümüşhane, Uşak ve Aydın baro başkanları da duruşmayı katıldı. Mahkeme heyetinin kararı nedeniyle basın mensupları ve izleyiciler salona alınmadı.
Ege Üniversitesi’ne öğretim üyesi Doç. Dr. S.A. tanık olarak dinlendi. Doç. Dr. S.A., “Fırat sürekli tehdit alıyordu. PKK’lı gruplar okulda baskısını arttırdı. Açılım süreci sonrasında bu grup daha çok eylem yapmaya başladı. Okulda PKK yapılanması her zaman vardı. Peşmerge kıyafeti giyen ve öğrenci olmayan kişiler de kampüse girmeye başladı. Eylemlerde Abdullah Öcalan’ın posterlerini de asıyorlardı. Bu olaylar 2014 yılında kampüste tavan yaptı. Fırat’ın hayati tehlikesi vardı. Bana bunu gelip anlattı. Ben de kendisini rektörlüğe dilekçe vermesi için yönlendirdim. Hayati tehlikesi ile ilgili kendisinin çok talebi oldu. Gerekli tedbirler alınsaydı bunlar belki olmazdı” dedi. Dinlenen diğer tanıklar da aynı yönde ifade verdi.
Mahkeme heyeti, terör örgütü PKK’nın sorumlularından olduğu iddiasıyla İstanbul’da tutuklanan ve bu davada tutuksuz yargılanan Cihat B.’nin, ifadesinin yarın alınacağını belirtip duruşmayı bugün için bitirdi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Ege Üniversitesinde, 20 Şubat 2015’de öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi, ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanırken 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, sanık Nurullah S. hakkında ‘kasten adam öldürmek’, ‘örgüt adına suç işlemek’, ‘örgüt üyeliği’ ve ‘yaralama’ suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 27 sanık hakkında ise ‘suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek’, ‘yaralama’ suçlarından 5 ile 48 yıl arasında değişen hapis cezası talep etti.