Gazeteport

Demirtaş SEGBİS ile Konuştu: Korkacak Değiliz

Mersin’de yaptığı konuşmada dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu‘na hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Yargılamanın fiili bir işkence ve hukuksuz bir uygulama olduğunu söyleyen Demirtaş, “Herkes bilsin ki biz adil bir yargıya saygılı olacağız. Ama herkes bilsin ki bugün iktidarı elinde tutanlar ortalığa korku yaydılar diye biz de korkacak değiliz” dedi.

‘Hakaret, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama’ suçlaması hakkında 4 yıl 8 ay hapis cezası istenen Selahattin Demirtaş , Mersin 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu olduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmaya çok sayıda HDP’li ve Demirtaş’ın avukatlarının yanı sıra HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım katılırken, Davutoğlu’nun avukatı ise duruşmaya mazeret bildirerek katılmadı. Savunmasını yapan Demirtaş, hakkında açılan çok sayıda dava nedeniyle fiilen mahkemede olmasının imkansız hale getirildiğini vurguladı. Demirtaş, SEGBİS üzerinden savunma yapmak zorunda bırakıldığını, SEGBİS ile yapılan yargılamanın da fiili bir işkence ve hukuksuz bir uygulama olduğunu kaydetti.

Bu uygulamanın kabul edilecek bir yanının olmadığını belirten Demirtaş savunmasında şunları söyledi:

“Diğer Eş Genel Başkanımız yargı operasyonu ile tasfiye edildi. Bu bir suçtur”

“Ben Türkiye’nin en büyük üçüncü partisinin eş genel başkanıyım. Diğer Eş Genel Başkanımız yargı operasyonu ile tasfiye edildi. Bu bir suçtur. Yargının bu suça alet olmaması gerekir. Herkes bilsin ki biz adil bir yargıya saygılı olacağız. Ama herkes bilsin ki bugün iktidarı elinde tutanlar ortalığa korku yaydılar diye biz de korkacak değiliz. Mahkemenizin de adalet ve Allah korkusu dışında bir şey taşımadığını umut ediyorum. Mahkemenizden talebim somut norm denetimi yapılması açısından dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin değişikliğin Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesini ve yargılamanın durdurulmasıdır.”

 

 

 

Exit mobile version