02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » “Neotürkiye’nin Panzehiri Hafızadır” Haberi
“Neotürkiye’nin Panzehiri Hafızadır” Haberi

“Neotürkiye’nin Panzehiri Hafızadır” Haberi

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan operasyonlar kapsamında bugün gözaltına alınan işadamları arasında Orkide Yağları’nın sahibi Ahmet Küçükbay da bulunuyor. İzmirli İşadamı 2005 yılında yaptırdığı Orkide İlköğretim Okulu’nu Tayyip Erdoğan açmıştı.

Okulun açılış töreninde konuşan Erdoğan “Biz bunu devlet eliyle yapmaya kalksaydık, mevzuat amca sayesinde ya yıllarca bitmesini beklerdik ya da yatırım yarı yolda kalırdı. İşte bu yüzden ‘vergini verme, gel okul yap, başımız gözümüz üstünde yerin olsun’ dedik. Okul yaptıran işadamlarının tüm masraflarını vergiden düştük. İnsanoğlu geride öyle eserler bırakmalı ki, kendisi gittiğinde eserleri kalıcı olsun… Tıpkı Ahmet Küçükbay’ın rahmetli babası Akif Amca gibi sevgiyle yad edelim” demişti.

AKP Cemat ortaklığı döneminde ise Erdoğan gazetelerinde Ahmet Küçükbay’ın adı “Ak Patronlar” listesinde geçiyordu.

Binali Yıldırım Düğünde

düğün

Ahmet Küçükbay  oğlu Akif Küçükbay’ın düğününe ise Bülent Arınç ve Binali Yıldırım birlikte katılmıştı. Binali Yıldırım düğünde  bir de konuşma yapmıştı. “Eskiden evlilik uzun ince bir yoldu, şimdi duble bir yol…Bir çocuk olunca garip, iki olunca rakip, üç olunca denge olur. Dört olunca alüyülala olur. Artık onun üstüne karışmıyoruz.”