02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Yenikapı’dan Kodese

Yenikapı’dan Kodese

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan operasyonlar kapsamında gözaltılar devam ediyor. Bu sabah başlayan yeni gözaltı dalgasında E-ticaret devi Tozlu’nun sahibi, Orkide Yağları’nın sahibi ve tanınmış tavuk firmasının bağlı olduğu Abalıoğlu Grubu’nun yönetim kurulu üyesi  gözaltına alındı… Gözaltına alınan Orkide Yağları’nın sahibi Ahmet Küçükbay dün Yenikapı’daki mitinge de katılmıştı.

Sabah başlayan darbe soruşturması gözaltılarında tanınmış işadamları gözaltına alındı. Gözaltılar arasında Orkide Yağları’nın sahibi Ahmet Küçükbay, İnternetin dev e-ticaret sitelerinden Tozlu’nun sahibi Hüseyin Tozlu ve tavuk markası Lezita’nın bağlı olduğu Abalıoğlu Grubu’nun yönetim kurulu üyesi Baha Abalıoğlu da var.

İstanbul’da gözaltına alınan Orkide Yağları’nın sahibi Ahmet Küçükbay’ın sahibi olduğu Küçükbay Yağ San. A.Ş., İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 106’ncı sırada yer almıştı.

Ahmet Küçükbay dün Yenikapı’daki mitinge de katılmıştı.

16

 

 

AKP’de geceyarısı operasyonu

Mülkü Ahmet Küçükbay’a ait olan Bayraklı’daki Kanal 35’in de merkezinin bulunduğu iş merkezinin iki dairesinde hizmet veren AKP İzmir İl Başkanlığı da dün gece taşındı. AKP İzmir İl Başkanlığı’nın bir süre Başbakan Binali Yıldırım’ın yerel ve genel seçimde ofis olarak kullandığı Konvoy İş Merkezi’nde faaliyet göstereceği daha sonra uygun bir yere geçeceği öğrenildi.

E- ticaret devinin sahibi de gözaltında

Samsundaki  “FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında iş adamları, il imamı ve örgütün para kasası olduğu öne sürülen muhasebecilerin de bulunduğu 34 kişi adliyeye sevk edildi. Polis, operasyon kapsamında 15 kilo altın ve 2.5 milyon lira paraya da el koydu. Gözaltına alınan isimler arasında e-ticaret sitesi sahibi Hüseyin Tozlu da bulunuyor.

Abalıoğlu da gözaltında

İzmir’de, cemaate yönelik düzenlenen operasyonda Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu ile Kuyumcu Kamil Karakaş’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 22 kişinin da yakalanması için çalışmalar sürüyor.