02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Mehmet Barlas’ın Fethullah Gülen Dönüşü
Mehmet Barlas’ın Fethullah Gülen Dönüşü

Mehmet Barlas’ın Fethullah Gülen Dönüşü

Tayyip Erdoğan ve AKP’ye yakın Sabah’ın yazarı Mehmet Barlas beyin yakan bir bir yazı yazdı. Barlas “Ya Obama FETÖ’nün Beyaz Saray imamı ise…” başlıklı köşesinde tuhaf iddialarda bulundu. Barlas’ın iddiaları tuıhaftı ama Fethullah Gülen için “FETÖ’nün Pensilvanya’daki elebaşı” gibi ifadeler kullandı.

Barlas’ın köşe yazısındaki o bölümler şöyle

“Sizin de zihninizde “Acaba Obama da FETÖ’cülerin Washington’daki imamı mı” sorusu zaman zaman oluşmuyor mu?
Babası Kenyalı olduğuna göre, FETÖ’nün Afrika’daki faaliyetinden etkilenmiş olamaz mı bu aile?
Bu garip içerikli kuşkunun nedeni ortada… FETÖ’nün Pensilvanya’daki elebaşı AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ne kadar karşı ise ve işi darbe teşebbüsü yaptırmaya kadar da götürdü ise, Obama da izlediği siyaset ile sanki Türkiye bir NATO müttefiki değilmiş de düşman bir ülkeymiş gibi davranıyor.(…) Evet… Ya Obama gerçekten FETÖ’nün Beyaz Saray imamı ise…”

Aynı Mehmet Barlas Yenişafak gazetesinde köşe yazdığı zaman 30 Eylül 2000’de Hocaefendi Sendromu diye yazı dizisi yapmıştı. Bu yazı dizisinde Fethullah Gülen’i ve cemaati övmüştü.

barlas2

Barlas yazı dizisinde “Özellikle 28 Şubat 1997 post-modern müdahalesi ile yoğunlaşan “irtica sendromu”, günümüzde Fethullah Gülen’in odak noktasında bulunduğu “Hocaefendi Sendromu”na dayanmış durumda.. Yayın organları, okulları, dershaneleri, vakıfları, finans kuruluşları birer belirti (veya sendrom) şeklinde alınıp, Fethullah Gülen’in devleti ve orduyu ele geçirmek için, gizli ve planlı bir çalışma yapan bir “çete lideri” olduğu ileri sürülüyor..
“Vakıf”, “Tarikat”, “Cemaat”, “Din”, “Siyaset”, “Laiklik”, “Tehdit”, “Devlet” ve benzer tüm olguların birarada yer aldığı, yanlış teşhis halinde, gerçekten önemli kötü yan sonuçların çıkabileceği bir “Sendrom” bu..” diyordu..

Mehmet Barlas daha sonra bu yazı dizisini “Sosyo-politik bir gerçek olarak Hocaefendi Sendromu” adıyla kitap olarak da yayınlamıştı.

Mehmet Barlas yine bir toplantıda Fethullah Gülen ve cemaate methiyeler düzmüştü. O video hala Fethullah Gülen”in sitesinde duruyor.