Gazeteport

“Gölge Genelkurmay Başkanı” Ve İzahı Zor Haller

Kanlı Kaos 15 Temmuz Darbe girişiminin ana merkezi Akıncı Üssü’nde en muamma olan durum “Hava kuvvetleri İmamı” olduğu ileri sürülen Adil Öksüz’ün serbest kalması oldu. Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakimler  Köksal Çelik ve Çetin Sönmez’i geçici olarak görevden uzaklaştırdı. Ancak burada da tuhaf bir durum ortaya çıktı. İçinde “F” geçen onlarca bürokrat memur asker polis gözaltına alınırken bu iki hakim sadece görevden uzaklaştırıldı. Başka da bir işlem şu ana kadar yapılmadı.

Adil Öksüz İfadesinde Ne Demişti?

Öksüz, ifade tutanağına göre Savcı Cihan Ergün’e, Akıncı Üssü’nün bulunduğu yere tarla bakmaya taksiyle gittiğini ve bunun için orada bulunduğunu söyledi. Keçiören’den taksiye binen Öksüz, ifadesinde şunları söyledi:

“Benim amcam olan Mehmet Öksüz bankacılık yapmıştı kazanda. Kazan civarında kıymetli arazi olduğunu gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Bende 14 temmuz akşamı Sakarya’dan Ankara’ya geldim. 15 temmuz günü cumaydı. Ben Cumayı Sakarya’da kıldım. Cuma akşamı Mehmet Öksüz isimli amcamın Keçiören’de evi vardı orada kaldım. 16 Temmuz günü sabah 09.00-10.00 gibi de Ankara’dan Keçiören’den ticari taksi tuttum. 1 taksiyle geldim. Orada tarla baktım. Akıncılar yakınındaki bir köyde Hasan isimli bir köylünün Akıncı’nın orada bir tane köy var. Muhiti de ben biliyorum. Hasan isimli şahısın adını köyün tek camisi olduğundan cami imamından öğrenebilirsin demişti. Köye vardım taksiciyi geri gönderdim. Taksiciyle de ben 150 TL ‘ye anlaşmıştım. Ben muhiti de biliyordum. Alacağım araziye bakmak için köy girişine yakın beni bırakmasını söyledim. Ve taksici döndü. Beni o yol üzerinde araziden jandarmalar aldılar.”

Benim Akıncı Üssünde tanıdığım herhangi bir subay astsubay mevcut değildir. Ben hiç girmedim. Nasıl bir yer olduğunu da bilmiyorum. Ben kolluk aracına bindiğim zaman sivil insanları da almış olduklarını da orada gördüm. Üsse yakın olan bir karakola bizi götürdüler. Orada şiddetli darba maruz kaldım. Doktor raporunda da söyledim. Raporda şiddetli darba maruz kaldığımı da doktor yazdı. Beni darp edenler jandarma değildi. Sivil polislerdi. Ben Fethullahçı Terör Örgütü’yle hiçbir bağım ya da ilgim olmamıştır. Ne öğrencilik dönemimde ne de akademik hayatım içerisinde bunlarla birlikteliğim gönül bağım ya da çıkar ilişkisi olmamıştır. Benim Fethullah Gülen Cemaati’yle ya da FETÖ örgütü veya paralel devlet yapılanması örgütleriyle herhangi bir bağım mevcut değildir. Akıncılar üssüne hiç girip çıkmadım. Asker şahıslardan ya da darbeye kalkışanlardan tanıdığım insanlar da mevcut değildir. ”

Savcı Ne Dedi? 

Darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü’nde yakalanan ve ‘FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı’ olduğu iddia edilen Adil Öksüz’ü sorgulayan Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün, ise sorguda neler yaşandığını şöyle anlattı;

“‘Saat 9.00’da Keçiören’den taksi tuttum, orada tarla almaya geldim’ dedi. ‘Kimden alacaktınız?’ diyorum, bir isim veriyor. Soyadı ne, soyisim vermiyor. Aynı şekilde, ‘Telefonu yok mu, görüşmediniz mi?’ diye soruyorum, ‘Yok, telefonu yoktu. Filanca görüştürecekti’ diyor. Filancanın soyadı var mı? Onu da söyleyemiyor. Kaçak güreşiyor, kaçamak cevaplar veriyor. Eğer Adil Öksüz, bir yerin imamı, temsilcisiyse bunu bilen arkadaşların önceden söylemesi gerekiyordu. Devlet istihbaratlarının da bunu bilmesi gerekiyordu. Akıncı Hava Üssü civarında arazide alınmış. Ancak şunu belirtmek lazım, sırf Adil Öksüz değil diğer alınan subay kişiler de araziden toplanıp getirilmişti. Sorguda Fethullah Gülen’den emir almadığını, bunu sorunca da Gülen’e küfretti. Kaybetmeleri halinde neler söyleyeceklerini çalışmışlardı”

Adil Öksüz Nasıl Serbest Kaldı? 

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü’nde, Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’in de aralarında bulunduğu 100 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında FETÖ’nün “hava kuvvetleri imamı” Adil Öksüz de yer aldı.  Öksüz, daha sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimi Köksal Çelik, Öksüz’ü, “yurt dışı yasağı” kararı vererek adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Yılmaz’ın karara ilişkin itirazı ise Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından tutuklamaya yönelik delil olmadığı gerekçesiyle reddedildi. Öksüz, 21 dakika kaldığı Sincan’daki adliyeden çıkarak kayıplara karıştı. Delil yetersizliği nedeniyle hakimin serbest bıraktığı Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz, her yerde aranıyor.

Siyasi Birileri Aradı mı? 

Adil Öksüz’ün esrarengiz serbest kalışında en büyük şüphe siyasi birilerinin araya girip hakimleri aramış olması üzerinde toplanıyor. Ya da siyasi birilerinin Adil Öksüz’e kefil olan siyasi birilerinin olup olmadığı da tartışılıyor..

İsmi Devlette Vardı

Gülen yapılanmasının 1980’lerden başlayarak emniyet imamlığını yapan Kemalettin Özdemir, savcınmın  tanımıyorduk dediği Adil Öksüz için devlete bilgi verdiğini söyledi. Bu açıklama şüpheleri daha da artırdı ve karanlık sorulara yenisini ekledi. Kemalettin Özdemir  15 Temmuz darbesinin en önemli adamı olarak aranan Adil Öksüz’ün örgütün ‘Hava kuvvetleri imamı’ olduğunu bildiğini, Öksüz’ün ismini ve pozisyonunu 2012, 2013 yıllarında devlete verdiğini açıkladı.

 

Exit mobile version