Gazeteport

Bu Da Hayali Kuran Kursu

Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Ç. hakkında görevi kötüye kullanarak devleti zarara uğrattığı iddiasıyla soruşturma açıldı. Süleyman Ç.’nin yöneticisi olduğu Kur’an kursunda kağıt üzerinde 13 kursiyeri gözükmesine rağmen, sadece sendika çaycısını okutarak maaş aldığı iddia edildi.

Kur’an kursu öğreticisi Süleyman Ç. müftülük tarafından görev yaptığı aynı kursa yönetici olarak atandı. Fakat, Süleyman Ç.’nin görevlendirildiği kursa düzenli bir şekilde gitmediği gibi, fiiliyatta kursa devam etmeyen ancak resmiyette belirttiği 13 öğrenciye ders veriyormuş gibi göstererek maaş aldığı ileri sürüldü. Sadece sendikanın çaycısının geldiği kursun kapatılması gerekirken, kapatılmayıp Çiçek’in hala burada görev yaptığı ve maaşını aldığı ortaya çıktı.

Olayı Kuran kursu dernek başkanının dilekçesi ile ortaya çıktı

Olay, Süleyman ç’nin  görev yaptığı Kuran kursunun dernek başkanı tarafından müftülüğe verdiği dilekçe ile ortaya çıktı. Müftülük, bunun üzerine konunun araştırılması için müfettiş çağırdı.

 

Süleyman Ç.: Kursa gitmiştim

Görevi kötüye kullanarak devleti zarara uğrattığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sendika Başkanı Süleyman Ç. ise iddiaları kabul etmedi.

“Ben görevimin başındayım. Benim 13 tane öğrencim vardı. Sürekli kursa gidip geldim. Bunlara Kur’an öğrettim. Soruşturmadan haberim yok varsa bir şey müfettiş inceler bulur.”

Exit mobile version