07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 21 Yıl Sonra Karar Çıktı
21 Yıl Sonra Karar Çıktı

21 Yıl Sonra Karar Çıktı

Sabancı suikastı faili terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol hakkında mahkeme 21 yıl sonra kararını açıkladı. Akkol ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

21 yıl sonra karar çıktı

Sabancı Center’ın 25. katında 9 Ocak 1996’da Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir Sabancı, ToyotaSA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe’nin öldürülmesine ilişkin davanın firari sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol, suikasttan 20 yıl sonra Yunanistan’a kaçmak üzereyken yakalanmıştı.İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs” suçundan yargılanan Akkol’a son sözünü sordu.

Akkol’a müebbet hapis, Fehriye Erdal’ın dosyası ayrıldı

Akkol, “Aslında beraat kararı vermeniz gerekiyor ama veremezsiniz. Verirseniz sizi sepetlerler” dedi. Mahkeme yasa gereği suçun işlendiği tarihte yürürlükte olan eski Türk Ceza Kanunu çerçevesinde hüküm kurdu. Akkol, “Türkiye Cumhuriyeti Teşkilatı Esasiye Kanunu’nun tamamını veya bir kısmını tağyir ve tebdil veya ilgaya ve bu kanun ile teşekkül etmiş olan Büyük Millet Meclisini iskata veya vazifesini yapmaktan men’e cebren teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Davanın firari sanığı Fehriye Erdal’ın dosyasının ise ayrılmasına hükmedildi.