07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Vasatın Tahakkümünde Bu Kadar
Vasatın Tahakkümünde Bu Kadar

Vasatın Tahakkümünde Bu Kadar

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8’de yayınlanan “Aramızda Kalmasın”programında, filme çekileceği açıklanan ‘Kürk Mantolu Madonna’ için öyle yorumlar yapıldı ki “vasatın tahakkümünde” ne halde olunduğunu gözler önüne serdi.
Jess Molho’nun sunduğu programda Sabahattin Ali’nin kült eseri Kürk Mantolu Madonna, film uyarlamasıyla gündeme geldi. Sunuculardan Funda Özkalyoncuoğlu’nun yorumu ise tam yeni Türkiye’likti. “Kitaplar filme uyarlanınca, o işi ben sevmiyorum. Dünyada da örnekleri var. Zorlamanın ne anlamı var diye düşünüyorum. Yine de Madonna’nın hayatı enteresan olabilir; aşkları, ilişkileri falan.”

Rejinin Molho’yu uyarması sonucu kitabın 1943 yılında yazıldığını öğrenen Kalyoncuoğlu, duruma ‘hala’ anlam veremeyerek bu kez “1943? Madonna var mıydı o zamanlar?” dedi.
İşte yeni Türkiye hallleri;

Hurriyet.com.tr’nin ulaştığı Funda Özkalyoncuoğlu, bu yanlışlığın çok büyütüldüğünü belirterek şunları söyledi:

“Cahilliğimin Olay Olmasına Şaşırdım”

-Ben konuyu yanlış yerden anlamışım. Ben “Kürk Mantolu Madonna” kitabını okuyalı belki 40 yıl olmuştur. Çok hatırlamıyorum. Bu cahilliğimin bu kadar olay olmasına çok şaşırdım ve kırıldım. Beni kimse savunmadı. Benim 39 yaşında ölen anneme bile küfür ediyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Ben ne yapmışım, hırsızlık mı yaptım, cinayet mi işledim. Ben tarihçi, edebiyatçı değilim. Bir magazin programında yorum yapıyorum. Benim cahilliğim bir işe yaradı; bir ülkenin merhamet ortalamasını ortaya çıktı. Edebiyatseverlerin daha naif daha affedici olması gerekirken beni linç ettiler.

Twitter’da da “Kürk Mantolu Madonna” konuşuldu