07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Tarık Akan’ın Taparcasına Sevdiği 3 Adam
Tarık Akan’ın Taparcasına Sevdiği 3 Adam

Tarık Akan’ın Taparcasına Sevdiği 3 Adam

Tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz 50 yıllık dostu Tarık Akan için Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel’e konuştu. Rutkay Aziz,  Tarık Akan’ı kaybetmenin üzüntüsünü ise ” Can arkadaşım Tarık benim. Bizden de bir parça sanki onunla birlikte Zuhurat Baba’ya gitti beraber.” sözleriyle anlattı.

Tarık Akan’la nasıl dost olduklarını ise şöyle anlattı Rutkay Aziz ;

“Biz Bakırköy’den liseden arkadaşız ama politik olarak da dostluk olarak da yakınlaşmamız asıl 12 Eylül sonrasında olmuştur. 1984’te Aydınlar Dilekçesi’nde beraberdik. İstanbul 2 Numaralı Sıkıyönetim Mahkemesi’ndeki Barış Derneği davasında birlikte yargılandık. Sonra ben İstanbul’a taşınınca çok sık beraber olmaya başladık.

Bizim onunla birlikteliğimiz Nâzım Hikmet Vakfı’nda yoğunlaştı. Vakfın kurucularındandı, önde gelen yöneticilerinden oldu. Belgeseller çekti biliyorsunuz 5-6 tane kendi gücüyle, en ufak bir para talep etmeksizin…
Üç kişiye tapardı Tarık; Mustafa Kemal, Nâzım Hikmet ve İlhan Selçuk. Sinemada da tabii ki Yılmaz Güney.”

tarik1

Kalabalık Cenaze’nin Mesajı Neydi 

Rutkay Aziz Tarık Akan’ın cenazesindeki kalabalığı da yorumladı.

“Anma töreni ve onun Teşvikiye’den Bakırköy’e uğurlanışı sırasında gördüğümüz sevgi seli bir cenazeyi uğurlamaktan öte Tarık’ın kişiliğinde ve kimliğinde bütün yurtseverlerin, demokratların, komünistlerin, Atatürkçülerin bir öfke seliydi. Öylesine bir uğurlama… Sıradan bir cenaze töreni olarak bakamayız. Yarınlara umudu ben o gün cenazede ve anma töreninde gördüm. Buna benzer bir tören 12 Eylül sonrasında Ruhi Su’nun ölümünün ardından olmuştur. Türkülerle götürdük Zincirlikuyu’ya.”