07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Rusya Yakından İzleyecek”
“Rusya Yakından İzleyecek”

“Rusya Yakından İzleyecek”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geleneksel büyük basın toplantısını gerçekleştirdi. Gazetecilerin ekonomiden, ABD iseçimlerine, Suriye’den, Karlov suikastine kadar sorularını yanıtladı…

İşte Putin’in büyük basın toplantısından bazı detaylar;

“Demokratların kaybetmeyi öğrenmesi gerekiyor”

“ABD’de Demokratlar kaybetti. Kaybetmeyi öğrenmeleri gerekiyor. ABD’nin sonraki yönetimi ile iyi iş ilişkileri kurmak istiyoruz.  ABD’de görevi tamamlanmak üzere olan yönetim ve Demokrat Parti’nin tüm başarısızlıkları için dış faktörleri suçluyorlar. Bunları ben mi yaptım? Bunlar, sistematik sorunlar. Cumhuriyetçi seçmenlerden bir çoğunun Rusya Devlet Başkanı’nı destekliyor olması, bazı ABD’lilerin küresel meseleler ve geleneksel değerler konusunda bizim görüşlerimizi paylaştığını gösteriyor. Rusya ve ABD arasında iyi ilişkiler kurmak için iyi bir temele sahibiz. Sanıyorum, eski ABD Başkanı Ronald Raegan mezarında ters dönmez, partisinin kazandığı için mutlu olur.”

“Bazı ABD’liler neden dünyadaki en büyük askeri güce sahip olduklarını söylüyor?”

“Rusya’nın potansiyel tüm saldırganlardan daha güçlü olduğunu söylemiştim. Bu, doğru. Saldırgan dediğimiz ne? Bize saldırı düzenleyebilecek ülkelerden bahsediyorum. Hem kara hem de deniz hem de havadaki nükleer güçlerimizi kuvvetlendirdik. Fakat bunu yaparken tamamen uluslararası taahhütlerimize bağlı kalıyoruz. ABD yönetimindeki bazı yetkililer neden ABD’nin dünyadaki en büyük askeri güce sahip olduğunu söylüyor? Biz, bizim tüm saldırganlardan daha güçlü olduğumuzu söylüyoruz?”
‘Rusya, Karlov’un ölümüyle ilgili her şeyin açığa çıkarılmasını yakından izleyecek’

“Rusya soruşturmayı yakından izleyecek”

“Rusya, Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesiyle ilgili soruşturmada her şeyin açığa çıkarılmasını yakından izleyecek.”

“Karlov’un öldürülmesi Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmaya yönelikti”

“Karlov’un öldürülmesi Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmaya yönelik bir eylemdi. Rus uçağının düşürülmesinden sonra bu emri verenlerin amacının Rusya-Türkiye ilişkilerinin bozmak olduğu yönündeki açıklamalara şüpheyle bakıyordum. Fakat artık buna ikna olmaya başladım. Rus uçağını düşürme emrinin arkasında Türk liderliğinin olduğu konusunda fikrimi değiştiriyorum. Karlov’un öldürülmesi Rusya-Türkiye ilişkilerine zarar vermeyecek.”