07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Cumhuriyet Direnişi
Cumhuriyet Direnişi

Cumhuriyet Direnişi

Türkiye’nin dört bir yanında Cumhuriyet’e destek için halk sokaktaydı. Cumhuriyet Gazetesi  yazarları ve yöneticilerinin gözaltına alınması yurdun dört bir yanında binlerce kişi tarafından protesto edildi.

trab

Trabzon’da CHP’liler ve bazı Sivil Toplum Örgütleri, Cumhuriyet gazetesi operasyonu ve partilerine yönelik saldırılara tepki için Atatürk Alanı’nda protesto eyleminde bulundu.  CHP-Birleşik Haziran Hareketi, KESK Şubeler Platformu, Halkevi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim İş Sendikası üyeleri ve vatandaşlar Atatürk Alanı’nda toplandı.

bursa__1

Bursa: CHP Gençlik Kolları üyeleri, gazetemizi dağıtarak Cumhuriyet’e yönelik operasyona tepki gösterdi.

corum_1-1

Çorum: CHP Kadın Kolları üyeleri Pir Baba Parkı önünde Cumhuriyet okuyarak sessiz protesto eylemi yaptı.

amasya_4

Amasya CHP Kadın Kolları, İl ve İlçe yöneticiler ve Cumhuriyet okurları Atatürk Anıtı önünde gazete okuma etkinliği yaptı. “AKP halka hesap verecek”, “faşizme karşı omuz omuza”, “susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları atıldı

eskisehir

Ankara’daki öğrenciler, Cumhuriyet manşetini işaret ederek “Biz de teslim olmayız” diyerek tepki gösterdi. ODTÜ’de stant açan öğrenciler, “Cumhuriyet’e yapılan saldırı AKP’nin bütün demokratik muhalefeti sindirmeye çalışmasının bir sonucudur. Üniversitelerden sokaklara buna izin vermeyeceğiz. Bugün ses çıkarmazsak yarına söyleyecek hiçbir sözümüz kalmayacak” diyerek tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meclis’te

s1_chpdestek_necati_savas

Cumhuriyet’e destek eylemi bugün TBMM’de de sürdü. CHP
‘nin grup toplantısında milletvekilleri Cumhuriyet’in bugünkü “Teslim Olmayız” başlıklı sayısı ile katıldı.