07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Başkanlık Puanı İçin AKP’yi Yine Açığa Düşürdü
Başkanlık Puanı İçin AKP’yi Yine Açığa Düşürdü

Başkanlık Puanı İçin AKP’yi Yine Açığa Düşürdü

Tayyip Erdoğan, tecavüzü meşrulaştıran önergede olduğu gibi bekledi ve tepkiler çığ gibi artınca akademisyen milletvekillerine ballı maaşa da karşı çıktı.

Sarayı’ndaki kahvaltıda AKP Milletvekilleriyle buluşan Erdoğan burada yaptığı konuşmada akademisyen milletvekillerine üniversiteye dönüşte kadro ve çift maaş verilmesini sağlayan düzenlemeyi  eleştirdi. Erdoğan, bazı komisyon üyelerinin bu düzenlemenin yanlış anlaşıldığını söylemesi üzerine, “Yapılmasa iyi olurdu, bu süreçte manipüle edilecek işlere girmemek gerekir” dedi.

Ballı maaş Önergesinde Ne vardı?

Adana’da 11 öğrencinin yandığı gece AKP tarafından Meclise getirilen önerge şöyleydi:

“Daha önce öğretim üyesi olarak çalışan veya kendi isteğiyle ayrılan bakan ve milletvekilleri, kadro şartı aranmaksızın ayrıldıkları yükseköğretim kurumlarına; uygun kadro olması halinde Türkiye’nin başka bir yerindeki yükseköğretim kurumuna atamaları yapılacak. Milletvekili maaşının yanında üniversiteden ikinci maaş alabilecek.”

Tepkiler sonrası Ballı maaş önergesi geri çekildi. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş bu gelişmeyi Twitter hesabından yazdı.

Çocuk İstismarını Meşrulaştıran Önergede de Aynısını Yaptı

Tayyip Erdoğan, cinsel istismar suçlarında, fail ve mağdurun evlenmesi halinde cezasızlık öngören kanun düzenlemesi içinde 4 gün susmuş tepkiler artınca açıklama yapmıştı.

Erdoğan, düzenlemeye yönelik, “Görevi, sorunlara çözüm üretmek olan siyaset kurumunun, bu önemli toplumsal sıkıntının çözümüne yönelik arayış içinde olmasından daha tabii bir durum yoktur.
Ancak, söz konusu kanun tasarısının görüşmeleri esnasında başlayan tartışmanın, kamuoyunda çok farklı tepkilere, eleştirilere, önerilere neden olmasının, konunun yeniden ele alınmasını gerektirdiği açıktır. Hükümetin toplumun değişik kesimlerinden gelen eleştiri ve önerileri dikkate alarak, geniş bir mutabakat içerisinde bu sorunu çözmesinde büyük fayda görüyorum.” demişti.