07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sadece 1 Günde 39 Kişi Öldü, Onların Derdi Para
Sadece 1 Günde 39 Kişi Öldü, Onların Derdi Para

Sadece 1 Günde 39 Kişi Öldü, Onların Derdi Para

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde umut yolculuğuna çıkan mültecileri taşıyan tekne battı, aralarında çocukların da bulunduğu 39 kişi hayatını kaybetti. .Ege’de sadece bugün 39 kişi hayatını katbederken AB ile yardım pazarlığı sürüyor. AB Bakanı Volkan Bozkır İtalya’da açıkladı: 3 milyar euro Şubat’ta ödenecek. Alman Die Welt Gazetesi’nin haberine göre ise Türkiye 3 milyar euro’yu az buldu, Davutoğlu Almanya’da 5 milyar euro istedi.

Ayvacık sahillerinden bu sabah Yunanistan’ın Midilli adasına geçmek isteyen mültecilerin içinde bulunduğu tekne, Bademli açıklarında önce alabora oldu.Yan yatan teknedeki mültecilerin ‘Alo 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattı’nı arayarak yardım çağrısı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri hareket etti.

56ac9f5418c7736720de8684

Yan yatan tekne tamamen batarken, mülteciler suya düştü. Bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik ekipleri, 62 mülteciyi kurtardı; aralarında çocukların da olduğu 39 kişinin ise cesedine ulaştı. Kaçakların bindiği 17 metrelik teknenin kıyıdan açıldıktan kısa süre sonra kayalıklara çarparak battığı belirlendi. 6 cansız bedenin teknede, diğerlerinin denizde ve sahilde bulunduğu belirtildi.

çocuk-mülteci

Cenazeler ve sağ kurtarılanlar karaya getirildi

Aşırı vücut ısısı kaybederek hipotermi tehlikesi geçirenler  ambulanslarla Edremit Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

56ac6d8118c7736720de82a1

Ege Denizi’nde bunlar yaşanırken kapalı kapılar ardında para pazarlığı da sürüyordu..

Die Welt Gazetesi: Ankara, AB’den 5 milyar euro istiyor

 56ac9cc018c7736720de863e

Alman Die Welt gazetesinin iddiasına göre; Türkiye, Avrupa Birliği’nin Suriyeli sığınmacılar için vereceği 3 milyar euroluk mali yardımı yeterli bulmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu Berlin’deki görüşmeler sırasında 5 milyar euro talebinde bulundu.

Habere göre Türkiye, Avrupa Birliği’nin sözünü verdiği 3 milyar euro’luk mülteci yardımını yeterli bulmadı. Yüksek düzey bir AB diplomatı gazeteye verdiği demeçte “Ankara 5 milyar euro istiyor ama biz sadece sözü verilen 3 milyar euro’yu aktarmaya hazırız” diye konuştu.

Gazetenin haberine göre Türkiye’nin paranın nasıl ödeneceğini belirlemek istemesi de Brüksel ile Ankara arasındaki müzakereleri zora sokuyor.

Die Welt’in diplomatik çevrelerden edindiği bilgilere göre, “Türkiye hükümeti, milyarlık yardımın sığınmacılar için peyderpey ve AB’nin yapacağı sıkı ihtiyaç denetimine göre ödenmesini kabul etmekte güçlük çekiyor.”

 

AB Bakanı Volkan Bozkır: 3 milyar euro Şubat’ta ödenecek

141111125824_volkan_bozkir_624x351_afp_nocredit

İtalya’yı ziyaret eden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB’nin Türkiye’ye mülteciler için taahhüt ettiği 3 milyar euro’nun Şubat ayı sonuna kadar ödeneceğini açıkladı.