07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Dur Yoksa Küfrederim
Dur Yoksa Küfrederim

Dur Yoksa Küfrederim

Bir türlü önüne geçilemeyen ve mağdurların giderek arttığı telefon dolandırıcıları karşısında polis çaresiz… İşin vatandaşa düştüğünü söyleyen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya “Polis hiçbir zaman vatandaşı telefonla aramaz. Böyle bir telefon aldığınızda bildiğiniz en galiz küfrü edin ve kapatın” dedi…

Hürriyet Gazetesi’nden Banu Şen’in haberine göre İzmir telefon dolandırıcılığı konusunda en fazla mağdurun olduğu kentlerden biri.

486 telefon dolandırıcılığından sadece 155’i aydınlatılabildi

İzmir Emniyet Müdürlüğü verilerine göre 2015’te iletişim yoluyla 486 dolandırıcılık olayı yaşandı. Dolandırılan miktar ise 12 milyon 500 bin TL olarak kayıtlara geçti. İzmir polisi, bu olaylardan sadece 155’ini aydınlatabildi ve 101 kişiyi yakaladı. Türkiye genelinde ise geçen yıl 9 bin 950 olay meydana geldi, 786 şüpheli ise tutuklandı.

Dolandırıcılara karşı polisiye öneri: Küfredin kapatın

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, bir türlü önüne geçilemeyen ve giderek artan telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı vatandaşları “Polis hiçbir zaman vatandaşı telefonla aramaz. Böyle bir telefon aldığınızda bildiğiniz en galiz küfrü edin ve kapatın” sözleriyle uyardı.