07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Suriyeliler’e Yapılan Harcama ve “At Pazarlığı”

Suriyeliler’e Yapılan Harcama ve “At Pazarlığı”

Gazeteport, Suriyelilere yapılan harcamalardaki abartılı rakamların izini sürmeye devam ediyor.

Ekim 2015’te Tayyip Erdoğan : Suriyeliler için 7.5 milyar dolar harcadık. Tam bir ay sonra bakın bu rakam ne oldu. Kasım 2015. Erdoğan : Suriyeliler için 8.5 milyar dolar harcadık.

Peki nasıl oluyor da bu rakamlar inanılmaz büyük olmasına rağmen kısa sürede değişiyor?

Değişiyor, çünkü Erdoğan bir kez daha “ At Pazarlığı” denedi. G-20 zirvesinde Suriyelileri kullanarak bundan para ve güç devşirmek istedi. O yüzden Suriyelilere yardım parasını abarttıkça abarttı. Ancak sonuç tam bir hüsran oldu. Paris Katliamı ile elindeki “ Para vermezseniz mültecilere sınırı açarım” kozu etkisini kaybetti. Yani Erdoğan bir kez daha bölgedeki kan gözyaşı ve insanlık dramını paraya tahvil etme tüccarlığı yapmaya kalkıştı. Bir kez daha diyoruz çünkü aynı durum 1 Mart Tezkeresinde de yaşanmıştı. Durumu anlamak için neydi o “At Pazarlığı” onu da görelim;
Yıl 2003. Meclis’te 1 Mart Tezkeresi görüşülecek. AKP tezkereyi geçirmek için ABD’den para istiyor. Erdoğan dönemin Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış ve Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ı Amerika’ya Bush’la görüşmeye gönderdi. Yakış ve Babacan ABD’den 92 milyar dolar yardım istedi. Oysa Amerika 6 milyar dolar yardım öngörmüştü. Bush 92 milyar doları duyunca iki bakan’a dönüp “”Benimle at pazarlığı yapmaya mı geldiniz?” diye sordu. Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış kem küm ederek yanıt verdi:
– Sayın Başkan, biz buraya para pazarlığı için gelmedik. Biz buraya bu savaşla birlikte bu bölgenin gelecekteki durumunu ve vizyonunu konuşmaya geldik..
Bush bu sözlere hafif gülümsedi ve ‘At pazarlığı’nı anlattı.
– Sayın Bakan, ben Teksaslıyım. Bizim orada büyük at pazarları kurulur. Çünkü at önemlidir. O at pazarlarında büyük pazarlıklar olur. Ben o pazarlıkları iyi bilirim. O at pazarlarında kim, ‘para önemli değil, ata bakalım’ derse bilin ki, onu diyen kişi karşı taraftakini çırılçıplak edene kadar soyar.
Bush kısaca Erdoğan ve heyetine “avucunuzu yalarsınız “ demişti.

“Suriyeliler İçin Harcanan 24 Milyar TL Yalan Mı?” haberini okumak için buraya tıklayın