07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Karaman Davası’na Katılan Gizemli Avukat Kim?

Karaman Davası’na Katılan Gizemli Avukat Kim?

Karaman’daki Ensar Vakfı ve KAİMDER evlerinde çocuklara yönelik cinsel istismar skandalı, ilişkin iddianamenin hazırlanmasıyla başka bir boyuta taşındı…”Ensar Vakfı ve KAİMDER de yargılanacak mı?” sorusu gündeme geldi. Hürriyet Gazetesi “Utanç Satırları” başlığıyla iddianameye ulaştığını iddia ederek, ailelerin Ensar ve KAİMDER’den şikayetçi olmadığını ve sadece 1 çocuğun “Ensar evinde istismara uğradım” dediğini öne sürdü…Peki öyle mi? Gazeteport Genel Yayın Yönetmeni Mustafa HOŞ Halk Tv’de Cüneyt Akman’ın Sol Şerit programına katıldı…”Aileler şikayetçi olmasa bile Ensar Vakfı ve KAİMDER hakkında dava açılmalı” dedi. HOŞ bu tür haberlerle olayın manipüle edildiğini ve Ensar Vakfı’nın bu rezaletin odağından kaçırıldığını öne sürdü. HOŞ davaya Karaman Barosu dışında iktidara yakın bir avukatın da aileler adına müdahil olduğunu iddia etti…CHP adına Karaman’a giden araştırma ekibinde yer alan Parti Meclisi üyesi Sera Kadıoğlu da Hürriyet’teki haberin dava dosyasında okuduğu bilgilerle örtüşmediğini söyledi…

İşte programda Mustafa HOŞ ve Sera Kadıgil’in o habere ilişkin değerlendirmelerinden başlıklar:

“Hürriyet 2 ayrı iddianame haberi yaptı. 2 farklı iddianame mi hazırlandı?”

Gazeteport Genel Yayın Yönetmeni Mustafa HOŞ, Hürriyet’in daha öncede iddianamenin içeriğine ilişkin haber yaptığını ancak yayınlanan ikinci haberle çeliştiğini söyledi. “Ya bu haberle dava manipüle ediliyor ya da 2 farklı iddianame var”

“Aileler şikayetçi olmasa bile Ensar Vakfı ve KAİMDER hakkında dava açılmalı”

Hürriyet Gazetesi’nin iddianame haberinde ailelerin şikayetçi olmadığı detayına dikkat çeken MUstafa HOŞ, “aileler şikayetçi olmasa bile resen dava açılmalı” dedi.

Davaya müdahil olan gizemli avukat kim?

Mustafa HOŞ programda çarpıcı bir iddiayı da gündeme getirdi. Aileler adına davaya  müdahil olarak şimdiye kadar sadece Karaman Barosunun katıldığını, bugün ise iktidara yakın bir avukatın da davaya müdahil olduğunu öne sürdü. HOŞ, o avukatın da katılmasıyla ailelerin baskıyla şikayetçi olamayabileceğini söyledi.

“Okuduğum dava dosyası ile Hürriyet’te yazan haber birbiriyle örtüşmüyor”

CHP adına Karaman’a giden araştırma ekibinde yer alan Parti Meclisi üyesi Sera Kadıoğlu’da Hürriyet’teki haberin dava dosyasında okuduğu bilgilerle örtüşmediğini söyledi…Kadıoğlu da aileler şikayetçi olmasa bile Ensar Vakfı ve KAİMDER hakkında ayrı bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini savundu.

İşte çarpıcı iddiaların olduğu programdaki o anlar;