07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Acı Ama Gerçek…Tüccar Siyaseti
Acı Ama Gerçek…Tüccar Siyaseti

Acı Ama Gerçek…Tüccar Siyaseti

Tayyip Erdoğan, Hak-İş’in düzenlediği Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı…Konu Dünya Kadınlar günüydü ama Erdoğan’ın aklında AB’den mülteciler için vaadedilen 3 milyar euro vardı. Erdoğan, “Umarım Davutoğlu, Brüksel’den 3 milyar Euro’yu alarak döner” dedi.

Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinliğinde konuyu Brüksel’deki AB zirvesi ve mültecilere getiren Erdoğan, Türkiye’nin Suriyeli göçmenler için 10 milyar dolar harcadığını söyledi.

“Biz insan olarak bakıyoruz” dedi ama konuyu 3 milyar dolarlık hibeye getirdi

– Biz şu ana kadar sadece denizlerden 100 bine yakın mülteciyi botlarımızla kurtardık, diğerleri onların botlarını şişleyerek ölümlerine neden oldu. Biz insana böyle bakıyoruz, onlar öyle bakıyor.3 milyar Euro destek vereceğiz dediler, hala verecekler. Umarım Davutoğlu, Brüksel’den 3 milyar Euro’yu alarak döner

“Türkiye Masaya Yeni Talepler Getiriyor”

Financial Times gazetesinde yer alan bir haberde ise AB ve Türkiye arasında gerçekleşen göçmen krizi zirvesinde Ankara’nın masaya yeni taleplerle geldiği öne sürüldü. Gazete, anlaşmanın sağlanabilmesi için Ankara’nın daha önce üzerinde anlaşılan 3 milyar euronun üzerinde fon, Türk vatandaşlarına serbest dolaşım hakkında daha hızlı adımlar ve AB üyelik sürecinin daha hızlı işlemesi konularını gündeme getirdiğini aktardı.