07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bu Sözler Ortalığı Karıştırdı

Bu Sözler Ortalığı Karıştırdı

Türkiye’nin Musul’a asker göndermesi sonra tırmanan gerilim Erdoğan’ın “mezhepçi” açıklamaları sonrası daha da karıştı. Türkiye, Irak’la gerilime yol açan Musul yakınlarındaki Başika kampına yaptığı askeri yığınağı aradan 10 gün geçtikten sonra kısmen geri çekti.

Bağdat’ın yanısıra, Tahran ve Moskova’nın da tepkisine neden olan 400 kadar asker ve 25 kadar tanktan bir kısmı bu sabah Irak’ın kuzeyinde bir başka yere intikal etti.

Erdoğan’ın Al Jazeera Arapça kanalındaki ” Peki Sünnilere ne olacak? Orada Sünni Araplar, Sünni Türkmenler ve Sünni Kürtler var. Onların güvenliği ne olacak? Onların da kendilerini güvende hissetmeleri gerekiyor. Burada atılan adımların hepsi buna yöneliktir.” sözleri gerilimi tırmandırmıştı.

Erdoğan’ın sözlerinden sonra Bağdat’ta Türk Bayrağı yakıldı. Protesto mitingleri yapıldı. Bağdat’ın merkezindeki Tahrir Meydan’ında toplanan protestocular ‘Kutsal topraklarda yabancı varlığına hayır’ ve ‘Erdoğan bir korkak’ gibi sloganlar attı.

Erdoğan Al Jazeera Arapça’da söylediği sözler Anadolu Ajansı tarafından dün servis edildi. Ancak “Sünniler için oradayız” sözleri sansürlendi. Erdoğan Türkmenistan gezisi ve sonrasında yaptığı açıklamalarda ise aynı sözleri tekrar etmedi…

Tehlikeli Mezhepçilik Tahriki

Mezhepçiliğe Eğit-Donat Kılıfı

Erdoğan’ın Tehlikeli Mezhep Oyunu

Al Jazeera’de Başka Uçakta Başka