07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Diyarbakır Bugün Ölü Şehir
Diyarbakır Bugün Ölü Şehir

Diyarbakır Bugün Ölü Şehir

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti. Polis, merkez Yenişehir İlçesi’nde barikatlarla yol kapatmak isteyen grubu havaya ateş açarak ve gaz bombası kullanarak dağıttı...

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi’nde operasyonlar devam ederken, HDP, sokağa çıkma yasağını protesto etmek için yürüyüş yapacağını önceden duyurmuştu. Diyarbakır Valiliği, HDP’nin çağrısına “kanunsuzdur”diyerek izin vermedi.

Diyarbakır’da hayat durdu

Gerginlik nedeniyle kentteki esnafın kepenk açmadığı Diyarbakır’da belediye otobüsleri ile şehiriçi taşımacılık yapan minibüslerin büyük bölümü  sefere çıkmadı. Çöplerin toplanmadığı Diyarbakır’da öğrencilerin büyük bölümü de okullara gitmedi.

Polis sert müdahale etti

HDP’liler öğle saatlerinde yürüyüş için merkez Yenişehir İlçesi Esma Ocak Parkı’nda toplanmaya başladı. Bu sırada, Yenişehir İlçesi’nin Ekinciler Caddesi üzerine çıkan ve aralarında yüzlerini maske ile kapalı gruplar caddeyi barikatlarla kapatmak istedi. Zırhlı araçlar ve TOMA’larla sevk edilen polisler, yol kapatan göstericilere havaya ateş açarak, gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Gruplar polise taşlı saldırıda bulundu. Cadde üzerinde olaylar devam ederken, polis geniş önlem aldı.

2 Kişi öldü

Merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi 202’nci Sokak’ta çıkan olaylarda silahla vurulan 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.Polis, ateşli silah kurşunu isabet etmesi sonucu ölen 2 kişinin kimliğini belirlemek için soruşturmasını sürdürüyor.

İşte Diyarbakır’da yaşanan o sıcak anlara ait görüntüler;

Silah seslerinin duyulduğu o çatışma anlarına ait görüntüler de ortaya çıktı;