07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Al Jazeera’de Başka Uçakta Başka
Al Jazeera’de Başka Uçakta Başka

Al Jazeera’de Başka Uçakta Başka

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Tarafsızlık Konferansı” için gittiği Türkmenistan dönüşünde uçakta Rusya krizini değerlendirdi. Konferansa katılan İran, Pakistan, Gürcistan ve Türkmenistan’ın da krizin aşılmasın yana olduğunu söyledi…İranlı yetkililere ” mezhepsel tartışmaları bir yana bırakalım” dediğini söyledi. Aynı Erdoğan 2 gün önce Al Jazeera Arapça’da Musul’daki Türk askeri varlığını Sünnilik üzerinden açıklamıştı.

 

Yanında bulunanların “Putin’in sert açıklamaları oldu. Sanki beklemediği bir durumla karşılaşmış gibiydi. O açıklamalarına ilişkin değerlendirmeniz ne olur?” sorusuna ise “Putin beni iyi tanır” cevabını verdi…

“Putin beni iyi tanır”

“Sayın Putin aslında beni iyi tanıyor. Gerek Türkiye ziyaretinde, gerek daha önceleri bir araya gelişlerimizde olsun şahsıma yönelik methü senaları var. Dolayısıyla olayın hemen akabindeki açıklamaların duygusal olduğunu düşünüyorum. Yapmamız gereken, bir gerilime fırsat vermeden diplomatik yollarla bu hadiseyi aşmak; daha önceki ilişkilerimizi devam ettirmenin gayreti içinde olmaktır.

“Mezhebi tartışmaları bir yana bırakalım”

Erdoğan İranlı yetkililerle ne konuştuklarına da değindi…

“Bizim sizinle Suriye ve Irak’taki yaklaşımımız aynı değil. Ama şu mezhebi yaklaşımdan lütfen kurtulalım. Ve münasebetlerimizi de temenni ederiz ki daha önce olduğu noktaya taşırız”

Erdoğan’ın Tehlikeli Mezhep Oyunu

İşte Erdoğan’ın Şiileri Kızdıran Konuşması