07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Mezhepçiliğe Eğit-Donat Kılıfı
Mezhepçiliğe Eğit-Donat Kılıfı

Mezhepçiliğe Eğit-Donat Kılıfı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyeleri kabulünde Musul’daki asker varlığını değerlendirdi. Erdoğan Al Jazeera Arapça kanalına Sünniler için oradayız derken bugün bu konudan hiç bahsetmedi..

Erdoğan’ın Musul’daki askerler için söyledikleri

Buraya Türk askerinin gitmesi aslında 2002 yılında olan bir harekettir. Kendilerinin bizden eğitim noktasında talepleri olmuştur. Gerek asker gerek polis olarak bu tür talebi olmuştur. Askerlerimiz muharip olarak gitmemiştir. Eğitimci olarak gitmiştir. Gerek Başika’da gerek kamp yerindeki yaptıkları iş eğitimdir.
Eğitimi verdikleri peşmerge sayısına göre de bu sayı çoğaltılır veya azaltılır. Bunu geri çekmek gibi bir şey şu anda söz konusu değil. Bu ayın 21’nde de gerek Kuzey Irak gerek Türkiye gerekse Amerikalı dostlarımız ile 3’lü bir toplantı da ayrıca yapılacaktır. Irak’ın genelindeki gelişmeleri de değerlendirme fırsatı olacaktır.

Tayyip Erdoğan Al Jazeera Arapça kanalında Nedemişti

Bugün biz tam manasıyla mezhepçiliğin karşısında olan bir ülkeyiz. Burada mezhepçiliği yapanlar bellidir. Kimdir? İran’dır. Irak’tır. Irak şu anda mezhepçilik başlığında İran ile maalesef işbirliği haindedir. Bu işbirliği aynen Suriye’de de devam ediyor. Suriye’deki sıkıntının altında ne yatıyor? Yine mezhepçilik yatıyor. Şu anda burada bu adım atılırken buradaki Sünnilerin durumu ne olacak? Sünni Araplar var, Sünni Türkmenler var, aynı şekilde Sünni Kürtler var. Bütün bunların bir eğit-donatla kendilerini koruma içgüdüsüne ihtiyacı var. Burada atılan adımların hepsi buna yöneliktir. Peki Sünnilere ne olacak? Orada Sünni Araplar, Sünni Türkmenler ve Sünni Kürtler var. Onların güvenliği ne olacak? Onların da kendilerini güvende hissetmeleri gerekiyor