07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Festival Zorbaları: Milli İçeceğimiz Ayrandır
Festival Zorbaları: Milli İçeceğimiz Ayrandır

Festival Zorbaları: Milli İçeceğimiz Ayrandır

Adana’daki Kebap ve Şalgam Festivali’ni pompalı tüfek ve döner bıçağıyla basan saldırganlar adliyede “Her gün askerimiz, polisimiz şehit edilirken festival mi düzenlenir? Bizim milli içeceğimiz ayrandır.”diye bağırdı

Adana’da binlerce kişinin katıldığı ‘Kebap ve Şalgam Festivali’ni basıp silahla ateş eden, masalara sopa ve döner bıçağı ile vurarak kaçan aynı aileden Cumali Pamuk (32), Ömer Pamuk (30), Sadık Pamuk (24), Mehmet Pamuk (35) ile Hakan Yarımtaş (25) ve Aykut Yarımtaş (22), ‘genel güvenliği tehlikeye sokmak ve meskun mahalde silah kullanmak’ suçlarından adliyeye sevk edildi.
Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi’ne getirilen şüpheliler, eylemi kendi başlarına hareket ederek gerçekleştirdiklerini, festivalde ibadethanelere saygısızlık yapıldığını ileri sürdü.

6 şüpheliden Sadık Pamuk ile Aykut Yarımtaş’ın sosyal paylaşım sitesindeki profil sayfaları, poliste verdikleri ifadeleri ile yaptıkları arasındaki çelişki ortaya koydu. Rakı ve şalgam ile çekilmiş fotoğrafını profil fotoğrafı yapan Sadık Pamuk’un, “Bizim milli içkimiz ayrandır” diye ifade vermesi şaşkınlık yarattı.

rakı

 

Erdoğan, 2013 yılında “Cumhuriyet’in ilk yıllarında alkollü içkilere adeta ‘halis gıda süsü’ verilmek istenmiştir. Dahası, alkollü bir içki olan bira, yayınlanan bazı kitaplarda, maalesef, ‘milli bir halk içkisi’ olarak takdim edilmiştir. Halbuki bizim milli içkimiz ayrandır” demişti.