07 Ocak 2023 Cumartesi
Kayınpeder gitti, damat geldi

Kayınpeder gitti, damat geldi

GAZETEPORT

ANKARA- Seçimler öncesi ‘’Kaset mağduru’’ olan ve Yozgat birinci sıra milletvekili adaylığından istifa eden MHP Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ekici, Meclis’e damadını gönderdi. MHP’den Iğdır adayı olan ve Ekici’nin kızı Gökçen ile evli bulunan damadı Sinan Ogan seçimi kazandı.

 


Marmara Üniversitesi mezunu olan Ogan, Moskova Devlet Üniversitesi'nde doktora yaptı. TİKA Azerbaycan temsilciliği görevinde de bulunan, Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkanlığı yapan Ogan’ın, ‘’Turuncu Devrimler ve Rusya'da Siyaset ve Oligarşi’’ adlı iki kitabı da bulunuyor. Ogan, Ermenistan’da bulunan ve Türkiye sınırına çok yakın olan Metzamor Nükleer santralinin kapatılmasına yönelik STÖ çalışmalar da yapıyor.

 


Seçimlerden önce ‘’farklıulkuculuk’’ adlı internet sitesi aralarında  Mehmet Ekici’nin de bulunduğu bazı parti yöneticilerinin uygunsuz görüntülerini yayınlamış, bunun üzerine Ekici ile birlikte Genel Başkan yardımcıları Osman Çakır,  Ümit Şafak ve Deniz Bölükbaşı ile MHP Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Taytak ve MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı görevlerinden istifa ederek milletvekili adaylıklarından da çekilmişti. Ekici istifası sonrası ‘’Milletimden özür diliyorum. Savaşım şimdi başlıyor” demişti.