07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Kimmiş Vatan Haini Gördük!”
“Kimmiş Vatan Haini Gördük!”

“Kimmiş Vatan Haini Gördük!”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman’da katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e gönderdiği özür mektubuna ilişkin açıklama yaptı. Demirtaş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmeyi anımsatarak “Bize vatan haini dediler, kimmiş vatan haini gördük” dedi.

İşte Demirtaş’ın o konuşmasından başlıklar;

“Bunların hatalarının cezasını, bu halk çekiyor”

“Şimdi Putin’e bir mektup yazdı af diliyor. Sanıyor mu ilişkiler hemen düzelecek. Bunların hatalarının cezasını, bu halk çekiyor. Madem efelendin, dayılandın dik dur. Türkiye’nin turizmi çöktü pişman oldular” .

“Sisi’den de özür dileyecek ve göreceksiniz”

“Hani Rabia diyordu ya meydanlarda, ağlıyordu. ‘Mazlum Mısır halkını yalnız bırakmayacağız’ diyordu. Darbeci Sisi’ye de mektup yazacak. Mısırla’da alttan alta konuşuyor. Sisi’den de özür dileyecek ve göreceksiniz Suriye’den de özür dileyecek. Benim üzüldüğüm şey, bu ülkede kim daha çok yalan söylüyorsa, kim omurgasızsa o en yüksek oyu onlar alıyor. Biz yüzde 99 oy alacağımızı bilsek yalanla siyaset yapmayız. Yıllarca halkı ‘Analar ağlamayacak diye aldattılar, Kıbrıs, Ermeni, meselesi diyerek halkı aldattılar. Bukadar haysiyetsisz bir zihniyet bu ülkeyi yönetmemeli. Bunlar yetmiyor bütün bu yalıplanların suçunu, günahını bize atmaya çalışıyorlar”

 

 

 

“Hani mazlum Filistin halkı?”

“Bu “van minüt”çü ne diyordu? “Mazlum Filistin halkı…” Hani mazlum Filistin halkı? AKP’ye oy verenler, hesabını sorun. Gece gündüz bize saldıran ve kendine İslamcı diyenler, işte şimdi İsrail ile ballı ilişki kurdu. Ne diyeceksiniz?”