07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rusya’ya da Diz Çöktü
Rusya’ya da Diz Çöktü

Rusya’ya da Diz Çöktü

 Tayyip Erdoğan Türk F16’larının düşürdüğü Rus Su-24 uçağının pilotunun ölümü için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den özür diledi.. Açıklama Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’dan geldi.

Sputnik’in haberine göre Peskov, “Devlet Başkanı Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle yaşanan durumu düzeltmek istediğini söylediği mesajı aldı” dedi.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre,  Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e mektup yazarak Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle “üzgün” olduğunu belirtti.

Kremlin’den yapılan açıklamayı ilk olarak uluslararası haber ajansı Reuters duyurdu.

Açıklamada, “Erdoğan, Rusya-Türkiye ilişkilerinin tekrar eski haline gelmesi için mümkün olan her şeyi yapacağını söyledi” denildi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Erdoğan pişmanlık ve taziyelerini ifade ederek ‘Üzgünüm’ dedi” ifadesi kullanıldı.

Kremlin’in açıklamasına göre, Tayyip Erdoğan ayrıca, “bölgedeki kriz ile ilgili olarak ve terörle mücadele alanında Türkiye’nin Rusya ile birlikte hareket etmeye hazır olduğunu” söyledi.

“Özür dilemeyeceğim” demişti

Türkiye’nin, sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürdüğü için özür dilemeyeceğini açıkladı. Erdoğan “Özür dilemesi gereken bir taraf varsa bu hava sahamızı ihlal edenlerdir.