07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İşte Cizre’de Mahsur Kalan Yaralılar

İşte Cizre’de Mahsur Kalan Yaralılar

Çatışmaların sürdüğü Cizre’de  geçen Cumartesi gününden bu yana  yaralı  28 kişinin, bir evin bodrumuna sığındığı ve altısının hayatını kaybetttiği öne sürülmüştü. Tayyip Erdoğan’ın “Bunların hepsi yalan. Belki de yaralı değiller” yorumunu yaptığı o yaralılara ilişkin fotoğraflar yayınlandı….HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyılsız da mahsur kalan yaralıların isimlerini paylaştı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 20’nin üzerinde yaralının bulunduğu, altı kişinin yaşamını yitirdiği binanın bodrumundan ilk fotoğraflar paylaşıldı.

foto

DİHA’nın paylaştığı fotoğraflarda yaşamını yitirenlerin battaniyelere sarılıp bir odada bekletildiği görülürken, yaralılar ise tek sıra halinde açılan yer yataklarına yatırılmış bir şekilde bekliyor.

foto1

foto2

foto3

foto5

Yaşamını yitirenler arasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin hakkında tedbir kararı aldığı üniversite öğrencisi Cihan Karaman da bulunuyordu.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada 31 kişinin altısının hayatını kaybettiğini, kalan 25 kişiden 16’sının ise yaralı halde yardım beklediğini belirtti. Sarıyıldız, yaralıların isimlerini paylaştı.

123654faysal