07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Taht Oyunu: Normalde Yüce Divana Götürür
Taht Oyunu: Normalde Yüce Divana Götürür

Taht Oyunu: Normalde Yüce Divana Götürür

Eski Başbakan Yardımcı Bülent Arınç CNN Türk’te Taha Akyol’un Eğrisi Doğrusu programına konuk oldu. Arınç, Erdoğan’ın “haberim yoktu” dediği Dolmabahçe mutabakatından haberi olduğunu, hatta oturma düzeninin bile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yapıldığını söyledi.

İşte Bülent Arınç’ın tartışma yaratacak o sözlerinden başlıklar;

Erdoğan Dolmabahçe mutabakatından haberdardı

-Dolmabahçe Mutabakatında okunan metin hükümetin önüne gelinmişti. Oturma düzenine kadar her şey kararlaştırılmıştı. Cumhurbaşkanı’nın haberi olduğunu biliyorum, tahmin ediyorum. Yalçın Akdoğan anında haberi olduğunu aktarmıştı.Ben kendisiyle konuşmadım ama Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal’ın haberdar ettiğini belirttiler. Belki kendisine yeterince bilgi verilmemiş olabilir. Bu işlerde ben anı anına bilgi verilmeden yapılacağını tahmin etmiyorum. Bazı arkadaşlarımız özel işlerini bile sorarken böyle bir görüntüye girmeden önce sormuştur. Ben böyle düşünüyorum.

Cübbeyi tekrar giymek istiyorum

-MİT TIR’ları ile ilgili Can Dündar ve Erdem Gül’e burada ağır suçlamalar var ama hem Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları ve diğer konularla bağlantı kuruyorum böyle bir suçtan dolayı tutuklanması ceza verilmesi normalde mümkün değil…Bu yargının içine düştüğü veya düşürüldüğü bir durumdur. Bundan kurtulmak lazım. Yargıda çok büyük yaralar var. Sadece Can Dündar değil paralelle mücadale kapsamında o kadar dava var ki… Paralel ile mücadele kapsamında açılan o kadar çok dava var ki üstüme cübbeyi tekrar geçirmek istiyorum. Bunlar silahlı terör örügütdiyorlar ama kadın öğretmenleri tutukluyorlar.

Hakimler korkuyor

Hakimler ve savcılar bir takım korkular ve vehimlerle hareket ediyorlar. Belli yerlerden talimat almaktan korkuyorlar. Birileri HSYK’yi tehdit ederek insanlara ceza veriliyor. Tamamen bir yalan ve tamamen düzmece bir haber için tekzip hakkımı kullanmak istiyorum hakimler karar veremiyor. Hukuk yarın kendilerine de lazım. Hukuk ve adalet bizim için çok önemliydi. Hukuk içinde siyasi ve dış etkilerler bir kaos yaşanıyor.

Troliçe akbabalar

– Akıllı ol, benim sözümü tut, sırtını sıvazlarım gibi. Bunların kim olduklarını az çok biliyoruz. Bugünkü görüşmelerimizden bile ne anlamlar çıkaracak akbabalar varmış. Kadınlarına bizim camiada ‘trolliçe’ diyorlar.