07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan’a Bir Darbe De AP’den
Erdoğan’a Bir Darbe De AP’den

Erdoğan’a Bir Darbe De AP’den

Obama’dan sonra tayip Erdoğan’a bir eleştiri de AP Başkanı Schulz’dan geldi. Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştiren Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz “Hiciv demokrasi kültürünün temel taşlarından biridir. Siyasetçiler, ki buna Türk Cumhurbaşkanı da dahil, bununla yaşamayı öğrenmek zorunda” dedi..

 

Avrupa Parlamentosu  Başkanı Martin Schulz  Bild am Sonntag gazetesine verdiği demecinde, “Sırf bir ülkenin cumhurbaşkanı karikatürize edilişinden rahatsız oluyor diye Almanya’da demokratik hakları sınırlamamızı istemesi kabul edilemez” dedi.

“Erdoğan Bununla Yaşamayı Öğrenecek”

“Hiciv demokrasi kültürünün temel taşlarından biridir. Siyasetçiler, ki buna Türk Cumhurbaşkanı da dahil, bununla yaşamayı öğrenmek zorunda.

“İşbirliği yapıyoruz ama susmak zorunda değiliz”

DW Türkçe’nin haberine göre, Türkiye, Tayyip Erdoğan‘ı hicveden video klibe itiraz etmiş ve Almanya’nın Ankara Büyükelçisi bakanlığa çağrılmıştı. Klibin şarkı sözleri Erdoğan’ın yönetim tarzını hicvediyor. “Erdoğan’ın hoşuna gitmeyeni yazdı, gözünü hapiste açtı” gibi sözlerle basın özgürlüğü tartışmasına dikkat çekiliyor. Ankara bir süredir muhalif basın organlarına baskı uyguladığı gerekçesiyle eleştiriliyor. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, ‘Sığınmacı krizinde işbirliği yapıyoruz diye Türkiye’deki temel hakların ihlaline sessiz kalamayız’ diye konuştu.