07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Obama’dan Erdoğan’a “Doğrudan” Uyarı
Obama’dan Erdoğan’a “Doğrudan” Uyarı

Obama’dan Erdoğan’a “Doğrudan” Uyarı

ABD Başkanı Barack Obama, Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin kapanışında yaptığı konuşmada, Türkiye’de basına yönelik yaklaşımın ülkeyi “sıkıntı verici bir yola sokacağı uyarısında bulundu. Obama, “Türkiye’deki bazı eğilimlerden rahatsızım” dedi.

İşte Obama’nın o konuşmasından başlıklar:

“Türkiye’deki bazı eğilimlerden rahatsız olduğum bir sır değil”

-Gerçek olan bir şey var ve bunu “doğrudan” da söyledim: Türkiye’deki bazı eğilimlerden rahatsız olduğum bir sır değil. Ben basın özgürlüğüne, din özgürlüğüne, hukuk ve demokrasiye güçlü bir şekilde inanıyorum. Basına yönelik sergilemekte oldukları yaklaşımın Türkiye’yi çok rahatsız edici bir yola sokabileceğini düşünüyorum ve biz onlara önerilerde bulunmayı sürdüreceğiz. Erdoğan böyle bir mirasın takipçisi olmalı, bilgiyi baskı altına alan ve demokratik tartışmaya son veren bir stratejinin değil.

“Görüş ayrılıklarımız var”

-Birçok dostumuz ve ortağımız gibi Türkiye’yle de birlikte çalışıyoruz.Türkiye’nin çabalarına müteşekkiriz ama görüş ayrılıklarımız da olacak. Görüş ayrılıkları olduğu zamanda bunları ifade edeceğiz. Ben de burada bunu yapmaya çalıştım.