02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Ayıp Manşetten Özür 3. Sayfadan
Ayıp Manşetten Özür 3. Sayfadan

Ayıp Manşetten Özür 3. Sayfadan

Hürriyet Gazetesi dün manşetten “Utanç Satırları” başlığıyla verdiği Ensar Vakfı ve KAİMDER evlerinde çocuklara yönelik cinsel istismar davasına ilişkin iddianameyi ele geçirdiğini öne sürüp manipülasyon dolu bir haber yayımlamıştı…O muhabir bugün 3. sayfadan “Benden kaynaklanan bu hata nedeniyle okurlar, mağdurlar ve ailelerinden özür dilerim” dedi. Gazete bu özre 1. sayfada değil 3. sayfada küçücük bir bölüm ayırdı.
Karaman’da Ensar Vakfı’na ait evlerde kalan 10 çocuğun öğretmenleri M. B. ile ilgili hazırlanan cinsel istismar iddianamesi daha önce medyaya sızmıştı. Dün Hürriyet Gazetesi’nde Gülden Aydın imzasıyla yayınlanan haberdeki iddianamede, farklılıklar olduğu belirtilmiş, hatta o haber Hürriyet gazetesinin daha önce İsmail Saymaz imzasıyla yayınlanan iddianamenin içeriğine ilişkin haberi bile yalanlamıştı.

 

 

Haberi yapan Gülden Aydın, bugün okurlarından özür diledi.

Gazetenin 3. sayfasında küçük bir bölümde açıklama yapan haberi hazırlayan Gülden Aydın, “Hürriyet’te dün yer alan Karaman iddianamesine ilişkin haberimde ‘sadece bir çocuğun ifadesinde Ensar Vakfı’ geçiyor bilgisine sehven yer verdim. Oysa bu sayı daha fazla. Benden kaynaklanan bu hata nedeniyle okurlar, mağdurlar ve ailelerinden özür dilerim” ifadelerini kullandı.

13022386_10153661375128667_388676059_n

O Haber Hala Hürriyet Gazetesi’nin İnternet Sitesinde

Muhabir manipülasyon haberi için özür diledi ama Hürriyet o haberi hala internet sitesinden silinmedi…Hala ulaşılabiliyor.

Untitled-1