02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » “2004 MGK’sındaki FETÖ Kararını AKP Uygulamadı”
“2004 MGK’sındaki FETÖ Kararını AKP Uygulamadı”

“2004 MGK’sındaki FETÖ Kararını AKP Uygulamadı”

Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök, TBMM’de oluşturulan 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu’nda dinlenmeye başladı.Özkkök’ün komisyonda verdiği ifadeden bazı bölümleri CHP milletvekili Aykut Erdoğadu Twitter hesabından paylaştı. Özkök, “Biz 2004 yılı MGK toplantısında FETÖ ile ilgili terör örgütü kararı aldık. Hükümet bu kararının gereğini yapmadı.” dedi.

İşte CHP’li komisyon ütesi Aykut Erdoğdu’nun o paylaşımları;

“Biz 2004 yılı MGK toplantısında FETÖ ile ilgili terör örgütü kararı aldık. Hükümet bu kararının gereğini yapmadı.”

“Biz harp okulundayken namaz kılardık. Her terhis olan devrem mevlid okuturdu kışlada, şerbet dağıtırdı. Ama bu kullanıldı. Biz görevde iken dini konuların tamamen ayrı tutulmasını isterdik. Ben de inançlı bir insan olduğumu hiçbir zaman saklamadım; onun için de başıma çok sıkıntılar geldi. Ama bir defa makamımda namaz kılmamışımdır, kimse de görmemiştir. O ayrı, o ayrı.”

 

https://twitter.com/aykuterdogdu/status/788662561252204544

https://twitter.com/aykuterdogdu/status/788669229260210176

İşte Özkök’ün komisyonda verdiği ihade;

“2004 Milli Güvenlik Kurulu’nda silahlı kuvvetler olarak dedik ki ‘Bu örgüt çok büyük bir imkan kabiliyetine kavuştu. İmkan kabiliyeti yıllar içinde oluşur ama niyet bir gecede değişir.’ Aynen böyle söyledik. Dedik ki icra planı yapılsın bu iş takip edilsin o zaman kadar tehlikeli bir örgüt olarak görülmüyor tabi iyi niyetli görülüyor. Ama biz MGK’da bunu açıkça söyledik. Hükümeti kesin olarak bilgilendirdik ve durum iyi değil dedik. Orada bir karar alındı. Ona icra planı denildi. Hükümete tavsiye ediyor MGK bunu. Hükümetin unsurları da orada olmakla beraber. Ne yapılıyor diye izledik, açıkça söyleyim pek fazla bir şey yapıldığını görmedik. Biz gene her toplantıda irticadan ve bu örgütlerin tehlikesine dikkat çeken konuşmaları MGK’da kuvvet komutanları da var biliyorsunuz her zaman dile getirdik. Duyduklarımızı her zaman elimizden geldiği kadar yaptık. Ama kaynağı nüfuz etmemiz mümkün olmadı. Hep bildiğimiz şeyi böylece hepimiz birlkte teklif ettik. Bir fikir birliği yapılmış olarak gidiliyor MGK’ya. Sonrasında bizim elimizde olan bir şey değil. Sonra 2006 yılında emekli oldum”

Komisyon bugün Özkök dışında Üsküdar Üniversitesi rektörü Profesör Dr. Nevzat Tarhan ve uzun yıllar Gülen Cemaati medyasında yöneticilik yapan Nevzat Bayhan’ı da dinleyecek.

Özkök Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde Balyoz davasıyla ilgili ‘kasaptaki ete soğan doğramam’ demişti.