07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Erdoğan ‘Kıblelerimiz aynı’ Diyordu”
“Erdoğan ‘Kıblelerimiz aynı’ Diyordu”

“Erdoğan ‘Kıblelerimiz aynı’ Diyordu”

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Özden Örnek,  15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi. “Bu bir imam darbesidir” diyen eski komutan “Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nu işaret etti. 

İşte Sözcü gazetesinden Özlem Gürses’e konuşan Özden Örnek’in açıklamalarından başlıklar;

“Bu bir imam darbesidir”

“Evde film seyrediyordum. Oğlum aradı İstanbul’dan “Baba, acayip şeyler oluyor” dedi. Tam o sırada bir iki isim geçti televizyonda, onları görünce dedim ki “Bu darbe ve imamın darbesi.”

“Sadullah Ergin uyardı, Erdoğan ‘Kıblelerimiz aynı’ dedi”

“2012 Şubat’ındaki MİT krizine kadar, AKP ile ittifak içinde gelindi. 2010 yılındaki 12 Eylül referandumu FETÖ’cü yargı mensuplarının işini kolaylaştırmak için yapılmıştı. Bunun tapesi de var, Sadullah Ergin, Başbakan Erdoğan’ı arıyor, “Bu liste geldi Yargıtay için, bunun büyük çoğunluğu Fethullahçı” diyor. Erdoğan’ın yanıtı şu “Kıblelerimiz aynı”. Bu konuşmayı kaydeden ve sızdıran da FETÖ.”

“Bizim ‘FETÖ’cü diye ordudan attıklarımıza AKP’li belediyeler sahip çıktı”

“Komutanların bir kısmı korktu, FETÖ’ye mani olmaya çalışan her komutanın başına bir şeyler geldi. Yüksek Askeri Şura’da AKP’nin ilk katıldığı toplantıda biz birçok subay ve astsubayı ihraç ettik. Tümüne şerh koydular. İzah etmeye çalıştık “Bakın, bunlar cemaat mensupları, bunlar başkasından emir alıyorlar!” dedik. İnanmadılar. Attıklarımızın hepsine de AKP belediyelerinde iş verdiler.”

“Gül ve Davutoğlu yargılanırsa şaşırmam”

“Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu yargılanırsa hiç şaşırmam! Ve bence yargılanmaları lazımdır. Bunu böyle yazabilirsiniz.”

“AKP’li bakanlar cemaatle ilgili MGK kararlarını kaale almadıklarını açıkladılar”

“Ben o MGK toplantısında vardım. 2004 yılı Haziran sonuydu. Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök o toplantıda şöyle dedi: “Eğer tedbir almazsanız, bunun sonu felaket olur!” Bunların hepsi o kayıtlarda var. O tarihte Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı da Sezer. İmzalardan biri de bana ait. Ve biliyor musunuz benim Balyoz davasına eklenmemin tek nedeni de bu! O yayından sonra bütün bakanlar TV’lere çıkıp, bu MGK kararını kaale almadıklarını ve hiçbir işlem yapmadıklarını övünerek anlattılar.”

“Özkök’ün de imzası vardı. O’na bir şey olmadı”

“Özkök’ün de imzası vardı ama o korundu. Kendisi çok mantıklı biridir, çoğu yaptığı işlerde takdir ederim onu. Ama bir nedenden siyasiler onu çok tuttu. FETÖ’yle kim uğraştıysa başına bir bela geldi. Ona bir şey olmadı.”