07 Ocak 2023 Cumartesi

"Güler Hanım gibi istifa et"

GAZETEPORT
ANKARA -
Ankara’nın Altındağ semtinde istimlak kararı verilen iki evi danışmanı aracılığıyla 25 bin liraya satın alan ve restorasyon sonucu da evlerinin değeri 300’er bin liraya çıkan Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç’ın istifası istendi.

CHP Kılıç hakkında, siyasi konumunu kullanarak rant elde ettiğini savunarak, gensoru verirken, Devlet eski Bakanı Güler İleri olayı da hatırlatıldı. SHP’li eski Devlet Bakanı Güler İleri, 1992 yılında hayatını kaybeden babası için bakanlık bütçesinden vefat ilanı vermiş ve hakkında gensoru önergesi hazırlanınca istifa etmişti.

Kılıç bu konuda 4 gündür sessizliğini korurken gensoru önergesi üzerine açıklama yaptı ve ‘’Ben bu evi 2009 yılında bakan olmadan önce aldım. Kaynağın izah yapıldığı sürece, gayrimenkul edinmede bir problem yok’’ dedi.

EV SAHİBİ DANIŞMANI ÇIKTI
Altındağ Belediyesi, “Eski Ankara” olarak bilinen Hamamönü semtinde 2007 yılında ‘’Sağlıklaştırma Projesi’ hazırladı. Bölgedeki eski evlerde yaşayanlara, konutlarının istimlak edilip, yıkılacağı bildirimi yapıldı. Birçok vatandaş bunun üzerine evlerini ucuz bedelle satışa çıkardı.

Bakan Kılıç, mal sahibi Erbil Yiğitbaş adlı kişiden vekili Alparslan Ekinci aracılığıyla bu evlerden ikisini satın aldı. Ancak Ekinci’nin  belediyede projeyi yürüten bürokrat, Yiğitbaş’ın ise bakanın danışmanı olduğu ortaya çıktı. Yiğitbaş’ın kısa süre önce bu evleri alıp daha sonra bakan Kılıç’a sattığı belirlendi.