07 Ocak 2023 Cumartesi
Melih Gökçek’e tweet atanın vay haline

Melih Gökçek’e tweet atanın vay haline

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında açılan bir hashtage tweet atan Eyüp Hanoğlu yurt dışına çıkmak üzere gittiği havaalanında gözaltına alındı. Saatlerce gözaltında tutulan Hanoğlu, bileti yandığı için yurt dışına gidemedi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinde kendisine ait hesabına gönderilen mesajlara açtığı soruşturmalarla gündeme gelen Melih Gökçek, bu sefer hakkında suç duyurusunda bulunduğu kişiyi havaalanında yakalattı. Yaklaşık birkaç ay önce Melih Gökçek‘in Twitter üzerinden bir kadın kullanıcı hesabına “Sen çokmu kürtaj yaptırdın? Bu kadar bağırmanın nedeni bumu?” şeklinde gönderdiği mesaj Twitter kullanıcıları tarafından tepki toplamıştı. Bunun üzerine kulanıcılar, Gökçek’e ilişkin #EdepsizsinMelihGokcek adında bir tepki hashtagi oluşturdu.Twitter kullanıcılarından Eyüp Hanoğlu isimli bir vatandaş da “#EdepsizsinMelihGokcek tamam Melih Gökçek edepsizdir, Ankara’nın yarısından fazlası buna şahit zaten, yetmezmi” diye bir tweet attı. Hanoğlu’nun söz konusu bu tweeti başına bela oldu. Zürih‘e gitmek üzere Sabiha Gökçen Havaalanı’na giden Hanoğlu, pasaport kontrolündeyken Gökçek tarafından hakkında bir soruşturma açıldığını öğrendi. Havaalanında gözaltına alınan Hanoğlu, kendisi hakkında açılan soruşturmadan haberinin olmadığını söyledi. Saatlerce gözaltında tutulan Hanoğlu’nun uçak bileti de yandı.

Polisler bile şaştı
Melih Gökçek, söz konusu tweet yüzünden Hanoğlu hakkında TCK’nın 125.maddesinden “hakaret ve sövme” davası açtı. Hazırlanan iddianamede Melih Gökçek’in, Hanoğlu hakkında kamu davası açılmasını ve Hanoğlu’nun twitter, email hesaplarının kapatılmasını ve ayrıca cezalandırılmasını talep ettiği belirtildi. Yurtdışına çıkmak üzereyken havaalanında gözaltına alındıktan sonra Anadolu Adliyesi’nde nöbetçimahkemeye çıkarılan Eyüp Hanoğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bileti yanıpmağdur olan Eyüp Hanoğlu tepkisini Twitter hesabından dile getirdi. Kendisini karakola götüren polislerin bile çok şaşırdığını, yurtdışına çıkışının engellenmesini fazla haksız bulduklarını belirttiğini söyleyen Hanoğlu “Basit bir tweet yüzünden yurtdışına çıkmaktan alıkonuluyorum. Evrensel normlar açısından utanç vericidir” dedi.

800 kişiye dava açtı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek daha önce kendisine Twitter üzerinden hakaret ettiğini iddia ettiği 800 kişiyle mahkemelik olduğunu açıklamıştı. Bir lise öğrencisi Gökçek’e attığı tweet nedeniyle gözaltına alınmış, Melih Gökçek takipçisinin kendisine hakaret ettiğini söyleyerek üniversiteli bir genç kızın telefon numarasını Twitter‘dan yayınlamıştı.

Bülent Onur Şahin / Taraf