07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Her Devrin Tatlıses’i
Her Devrin Tatlıses’i

Her Devrin Tatlıses’i

Erdoğan güzellemeleriyle gündemden düşmeyen türkücü İbrahim Tatlıses’in siyasi kariyeri fırıldak Kubi’den daha baş döndürücü çıktı… Kubilay Uygun 90’lı yıllarda hemen her parti adına vekillik yapmıştı. Tatlıses’İn hikayesi de en az onun kadar karışık… İşte CHP mitinginde bayraklı Atatürk ve CHP propagandasından, Genç Parti’den 1. sıra milletvekilliği adaylığı ve CHP’ye başvuruya kadar Tatlıses’in siyaset riyası…

Her Devrin Tatlıses’i…

Türkücü İbrahim Tatlıses önce Saray’a yakın isimlerle Erdoğan eşliğinde Hatay’da karakol ziyaret etti, yaylalar türküsnü Afrin’e uydurup Erdoğan’a güzellemeler yaptı. AKP’den Milletvekilliği aday adaylığını da açıklayan Tatlıses’in İzmir mitinginde, Erdoğan’lı doğalgaz hikayesi de sonrasındaki 90’lı yıllardaki Erdoğan sevgisi de yalan çıktı. Tatlıses doğalgaz için Erdoğan’I arayıp ricacı olduğu dönemde elinde CHP bayrağı ile keçiören mitingine katılmış… Üstelik Tatlıses 2007 yılında Erdoğan’ın en önemli siyasi rakiplerinden biri olan Genç Parti’den de İzmir 1. sıra milletveili adayı oldu. 2011 senesinde ise CHP Genel başkan yardımcısı SÜheyl Batum’a müracat ederek CHP’den aday olmak istedi.

 

İşte kronolojik olarak Tatlıses’in siyaset riyası;

ERDOĞAN’IN REFAH PARTİSİ’NE KARŞI CHP’Yİ DESTEKLEDİ

Tarih:7 Mart 1994

Türkiye 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanıyor. Seçimlerde kilit öneme sahip İstanbul’da Refah Partisinin adayı Recep Tayyip Erdoğan… İbrahim Tatlıses ise elinde CHP bayrağı ile Keçiören’deki CHP mitinginde halka seslenerek CHP’nin Atatürk’ün kurduğu bir parti olduğunu haykırarak CHP’li Keçiören Belediye Başkanı Hamza Kırmızı’yı öğe öğe bitiremiyor.

 

İşte o gün Keçiören’de yaşananlara dair Milliyet gazetesi küpürü;

ERDOĞAN’IN EN ÖNEMLİ SİYASİ RAKİBİNİN PARTİSİNDEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU

1994 yılındaki CHP mitingi Tatlıses’in Erdoğan’a karşı ilk eylemi değildi. Ünlü türkücü 2007 senesinde Genç Parti’nin (Gp) İstanbul 3. Bölge 1. Sıra millet veki adayı oldu. O seçimde Genel Başkan Cem Uzan, İzmir 1. Bölge 1. Sıradan Aday gösterilmişti.

2011 SEÇİMLERİNDE CHP’DEN ADAY OLMAK İSTEDİ

Türkiye 12 Haziran’daki Genel seçimlere hazırlanırken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da yaptığı konuşma sırasında İbrahim Tatlıses’e selam gönderdi. Kılıçdaroğlu’nun kurmayları, bu selamın arkasında Tatlıses’in CHP’ye yaptığı adaylık başvurusunun yattığını açıkladı. O dönem Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, CHP kaynakları Tatlıses, AKP adaylığı kabul edilmeyince CHP’ye başvuruda bulunduğunu açıkadı. Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un bu başvurudan haberdar olduğu ancak parti yönetimine iletmeden reddettiği öne sürüldü. Kılıçdaroğlu, “Bilseniz aday yapar mıydınız?” sorusuna, “Niye yapmayalım. Tabii ki yapardım. Bizim için de çok iyi olurdu” yanıtını verdi.