07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sahtekar mı, Kahraman mı? “Şehit Aileleri Beni Kıskanıyor”
Sahtekar mı, Kahraman mı? “Şehit Aileleri Beni Kıskanıyor”

Sahtekar mı, Kahraman mı? “Şehit Aileleri Beni Kıskanıyor”

15 Temmuz’da yaşamını yitiren Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, “Sürücü koltuğuna oturarak gazetecilere poz veren ve onlarla birlikte düzmece bir haber üreterek milleti aldatıp her yerden yüklü miktarda para yardımı alan bu sahtekâr kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz” dedi. Öte yandan Şerife Boz’un o fotoğrafını çeken kişi de konuştu. Zor durumda kalan Boz açıklama yaptı: Şehit yakınları beni kıskanıyor…

Sahtekar mı, Kahraman mı? “Şehit Aileleri beni Kıskanıyor”

Şerife Boz’un milletvekilliği başvuru formundaki görev kısmına “15 Temmuz kahramanı” yazması tepkilere neden olmuştu.

Şerife Boz Saray’da Erdoğan tarafından da ağırlanmıştı

“Bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz”

15 Temmuz’daki darbeye karşı koyanlar arasında “kahraman” ilan edilen Boz’a tepki gösteren Alparslan Cambaz, “Bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz” ifadelerini paylaştı. Sosyal medyadan, Şerife Boz’un 15 Temmuz şehit ailelerinin durumunu istismar ettiğini ileri süren Cambaz, şunları söyledi:

“Evleri Taksim’e metroyla 10 dakikayken ve metro o gün bedavayken 16 Temmuz gecesi KUTLAMA ALANINA sürücülüğü olmadığı için kendi süremediği kamyonla gidip alana vardıklarındaysa sürücü koltuğuna oturarak gazetecilere poz veren ve onlarla birlikte düzmece bir haber üreterek milleti aldatıp her yerden yüklü miktarda para yardımı alan, kamyonlarını da İBB’ye kamyon yükü paraya satan, konferans için gittiği yerlerde özel olarak gezdirilmesi gerektiğini “Özel aracım nerede!” diye terör estirerek duyuran ve rezilliklere, istismara, dolandırıcılığa doymak bilmeyen bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz.”


FOTOĞRAFI ÇEKEN İSİM KONUŞTU

Şerife Boz’un durumu tartışılmaya devam ederken, Boz’un hafriyat kamyonundaki fotoğrafını çeken isim bir açıklama yaptı.

Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Saliha Sultan, fotoğrafı 15 Temmuz günü değil, 16 Temmuz günü çektiğini belirtirken, fotoğrafın da hikayesini anlattı.

“BİRKAÇ DOSTUM DIŞINDA KİMSEYE SÖYLEMEDİM”

Saliha Sultan, fotoğrafı ikinci gün çektiğinin altını çizerken, “Basının ’15 Temmuz’a kamyonuyla direnen kadın’ minvalinde başlıklarla verdiği haberler beni de yanılttı. Yine utanarak söylüyorum, ‘Ben bu fotoğrafı ikinci gece çektim, bu hanım niçin ilk gece gibi anlatıyor’ diye düşündüm. Ama bunu yakın birkaç dostum dışında kimseye söylemedim” diye belirtti.

Boz’un röportajlarında, ilk gece köprüde olduğunu söylemesi üzerine utandığını da ifade eden Sultan, “15 Temmuz gibi halkımızın kahramanlık destanı yazdığı bir geceye ‘eğer biri suistimal ediyorsa’ gölge düşmesin, binlerce samimi insana laf gelmesin düşüncesi ile sustum. Ta ki dün gece Şerife Boz ile ilgili yayılan söylentiye kadar da böyle düşündüm. Dün gece huzursuzluktan sabaha kadar gözüme uyku girmedi açık söyleyeyim. Suçlamaları okudum vs. fakat detaylara baktığımda Şerife Boz’un röplerinde, konuşmalarında ilk gece köprüde olduğunu belirttiğini görünce ben de utandım” dedi.

İşte Saliha Sultan’ın, o fotoğrafın hikayesini anlattığı tweetleri:

ŞERİFE BOZ’DAN AÇIKLAMA: ŞEHİT YAKINLARI BENİ KISKANIYOR

Sözcü gazetesine konuşan Şerife Boz da hakkında ortaya atılan iddialara ateş püskürdü. Görüntülerle ve fotoğraflarla 15 Temmuz gecesi yaptıklarının kanıtlı olduğunu belirten Boz “Ben evimden pazara bile çıkmayan bir kadınım. Nasıl para için bu işleri yapmış olayım. Herkes haddini bilsin. Şehit ailelerinin benim için yaptıkları, söyledikleri kabul edilemez. 53 yaşındayım. Erdoğan sevgim için, vatan sevgim için, özgür bir Türkiye için o gün meydanlara çıktım. Başka bir amacım yoktu. Şehit aileleri yaptıklarımı, yaptıklarımla sembol olmamı kıskanıyorlar. O yüzden saldırıyorlar. Daha önce de gittiğim yerlerde bana tepki gösterdiler. Ben de onlardan şikayetçiyim. Bana ithamlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Ayrıca onları Allah’a havale ediyorum” dedi.

“KAMYONU BEDELİNE SATTIM”

15 Temmuz gecesi için “Takdiri ilahi. Ben de ölebilir yaralanabilirdim. Şehit ya da gazi olmak bana nasip olmadı” diyen Boz, 15 Temmuz’la ilgili tören ve konferanslar için para aldığı iddialarını da yalanladı.

İBB tarafından müzeye konulmak için alınan kamyonunun bedeline sattığını belirten Şerife Boz “Hiç kimseden bir kuruş para almadım. Para verdim diyen varsa çıksın, söylesin” diye konuştu.

“SEÇİLİNCE GÖRÜRSÜNÜZ”

Şerife Boz “Neden milletvekili olmak istiyorsunuz? Milletvekili olunca ne yapacaksınız?” sorusuna ise “Onu seçilince görürsünüz. Ben Erdoğan sevgisiyle, vatan sevgisiyle milletvekili olmak istiyorum. Allah nasip ederse vekil olurum. Nasip değilse zaten olamam” dedi.

“ŞEHİT AİLELERİNİN SAHTEKAR DEDİĞİ BOZ ŞEHİTLER ANITINDA”

Şehit ailelerinin sahtekarlıkla suçladığı Şerife Boz’un Ankara Mamak’ta belediye tarafından yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda heykelinin olduğu da ortay açıktı. Heykeli Cumhuriyet muhabiri Alican Uludağ hatırlattı.