07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yemek Şirketi Kendisini Bakan Ağzıyla Savundu
Yemek Şirketi Kendisini Bakan Ağzıyla Savundu

Yemek Şirketi Kendisini Bakan Ağzıyla Savundu

Manisa’da yüzlerce askerin zehirlendiği skandalın ardından tartışmaların odağındaki  Rota Yemekçilik A.Ş.’den ilk açıklama geldi. Şirket yaptığı yazılı açıklamada kendisini; “Mayıs ayında başka zehirlenme vakaları da oldu, biz oralara yemek vermiyoruz” diye savundu.

Yemek Şirketi Kendisini Bakanla Savundu

İşte yüzlerce askerin zehirlendiği kışlaya yemek veren ROTA Yemekçilik A.Ş.’nin o açıklaması;

“Yemeklerimiz sağlık koşullarına uygun, büyük bir titizlikle hazırlanıyor”

“Öncelikle bu durumu yaşayan tüm askerlere ve ailelerine geçmiş olsun diliyoruz. Babalar Günü’nde böyle hadisenin yaşanmış olması bizi derinden üzmüştür. Rota Yemekçilik 2005 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteriyor. Şirketin yaklaşık 2 bin 500 çalışanı bulunuyor. Birçok kuruma sunulan tüm yemekler, sağlık koşullarına uygun, büyük bir titizlikle hazırlanıyor.”

“Bakanı Fikri Işık’ın açıklamasını önemli görüyoruz”

Ortada henüz, herhangi bir tarafın sorumluluğunu ortaya koyan bilimsel bir rapor yok. Laboratuvar sonuçları gelmediği halde şirketin bu kadar baskıya ve ithama maruz kalması üzüntü verici. Sayın Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın açıklamasını önemli görüyoruz. Sayın Bakan Işık, yemediği halde etkilenenlerin olduğunu açıkladı. Yine Sayın Bakan açıklamasında ‘Sadece yemekten zehirlenenler vakası olarak değerlendirmiyoruz, tüm ihtimalleri hesaba katan bir çalışmayı yürütüyoruz’ diyor. Ortaya çıkacak laboratuvar sonuçları durumu tüm açıklığı ile ortaya koyacaktır. Ayrıca, geçen mayıs ayında Kredi Yurtlar Kurumu ve Kırkağaç Kışlası’nda da zehirlenme vakaları yaşanmıştır. Ki bu kurumlara şirketimiz yemek vermiyor.”

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında yemek sonrası rahatsızlanan 3 bin civarında asker, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı.