07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Tehdit Ediliyoruz… Rütbelilere Ayrı Yemek Geliyor”
“Tehdit Ediliyoruz… Rütbelilere Ayrı Yemek Geliyor”

“Tehdit Ediliyoruz… Rütbelilere Ayrı Yemek Geliyor”

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında yemek sonrası zehirlenen yüzlerce asker kaldırıldıkları hastanede Tugay içerisinde yaşananları CHP milletvekili Tur Yıldız Biçer’e anlattı. Rütbeliler tarafından olaup bitenleri anlattıkları için tehdit edilip, dövüldüklerini söyleyen askerler rütbelilere ayrı yemek geldiğini kendilerinin ise katavanadan yemeye zorlandıklarını ve kantinlerin kapatıldığını söylediler. Konuşan askerler görüntülerden tespit edilerek haklarında soruşturma başlatıldığı öne sürüldü.

“Tehdit Ediliyoruz… Rütbelilere Ayrı Yemek Geliyor”

İşte zehirlenen askerlerin iddialarından başlıklar;

-Komutanlar burada bile konuşmamamız için bizi tehdit ediyorlar.

-Yemek şirketinin yemekleri getiriyor ve bize taşıtıyorlar.

-Rütbelilere ayrı yemek geliyor.

İşte askerlerin ağzından o iddialar;

Zehirlenen askerler hakkında soruşturma

Askerlerle konuşan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer konuşan askerlerin görüntülerden tespit edilerek haklarında disiplin soruşturması başlatıldığını söyledi.

İşte Tur Yıldız Biçer’in açıklaması;

Ne olmuştu?

Manisa’da 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında yine besin zehirlenmesi olayı yaşandı. Dün 69 asker zehirlenerek hastanede tedavi altına alınırken bugün de çok sayıda asker hastaneye kaldırıldı. Savunma Bakanı Fikri Işık inceleme yapmak için Manisa’ya gitti. Olay sonrası Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak ile Manisa’ya gelen Işık, yemekten 590 askerin etkilendiğini, 372 askerin ise hastanelere sevk edildiğini belirtti. Işık hayati tehlikesi bulunan asker olmadığını söyledi ve kışlaya yemek sağlayan şirketin sözleşmesinin fesih edildiğini belirtti. Öte yandan polis ekipleri geç saatlerde yemek şirketinin 19 çalışanını gözaltına aldı.