07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “20 Temmuz Darbecisi…Her Firavun’un Bir Musa’sı Vardır”
“20 Temmuz Darbecisi…Her Firavun’un Bir Musa’sı Vardır”

“20 Temmuz Darbecisi…Her Firavun’un Bir Musa’sı Vardır”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 4. gününde bir basın toplantısı düzenledi. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın” tehdidine “her firavunun bir Musa’sı vardır” diye cevap verdi. CHP lideri, Erdoğan ve diğer AKP’lilerin kendilerini tahrik etmek istediklerini ancak bu tahriklere kapılmayacaklarını da söyledi.

İşte Kılıçdaroğlu’Nun açıklamasından başlıklar;

“Her Firavun’un bir Musa’sı vardır”

CHP Genel Başkanı, Adalet Yürüyüşü’nün dördüncü gününün başında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Erdoğan’ı “20 Temmuz darbecisi’’ diye niteleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a ‘’Vallahi benim karavanda altın klozet yok. Arzu ediyorsa gelsin, ben kendisini bir gece misafir edebilirim. Kendisi karavanda kalsın, ben dışarda toprakta yatacağım’’ diye davette bulundu. Kendilerini tahrik etmeye çalıştıklarını, yargıyla tehdit etmek istediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Bunu sakın unutmasın’’ ifadelerini kullandı.

 

“Buyursun gelsin ama bizim karavanda altın klozet yok”

Erdoğan’ı “20 Temmuz darbecisi” diye tanımlayan Kılıçdaroğlu, “Neymiş, yürüyormuşuz, akşam karavanda kalıyormuşuz. Vallahi benim karavanda altın klozet yok. Arzu ediyorsa gelsin ben kendisini bir gece misafir edebilirim. Kendisi karavanda kalsın ben dışarda toprakta yatacağım. Bir gece, bir gece…” dedi.

“Biz bu ülkede darbecilerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz”

“Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar. Efendim hâkim çağırırmış, savcı çağırırmış. Biz bu ülkede darbecilerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Biz bu ülkede darbecilerin, yaşadığım dönemleri anlatıyorum, 70’lerde 80’lerde ne yaptılar, 2017’de ne yaptılar bunların hepsini biliyoruz. Darbeciler tarihin karanlık sayfalarında yer almıştır. Mücadele edenler de tarihin ak sayfalarında yer almıştır”