07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Fikret Erdoğan: Ramazan’da Kutlama Yapmayız
Fikret Erdoğan: Ramazan’da Kutlama Yapmayız

Fikret Erdoğan: Ramazan’da Kutlama Yapmayız

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’dan “Erdoğan sevgisi” dolu bir röportaj… Sputnik’in haberine göre, Süper Lig ve Avrupa’daki hedefleri ve kulübün faaliyetleri ile ilgi konuşan Orman, Erdoğan’ın Türk futbolu için bir avantaj olduğunu ve şampiyonluğun Ramazan ayına denk gelmesi durumunda kutlama yapmayı düşünmediğini söyledi.

“Stockholm’e Cumhurbaşkanımızla gitmek istiyorduk”

“Futbol oynaması çok büyük avantaj. Enteresan bir yapısı var. Birkaç kere Anadolu’daki takımların maçlarını bile takip ettiğine şahit oldum. Maçların skorlarını ben bilmiyorum, o biliyor. Lyon maçından sonra da aradı bizi. Yaptığımız işlerin ülkemizin Cumhurbaşkanı tarafından görülmesi, bizi motive etmesi hoş bir şey. Çok da mutlu oldum. Kendisine de söyledim, Stockholm’e Cumhurbaşkanımızla gitmek istiyorduk ama inşallah birdahaki yaza gideriz.”

“Şampiyonluk Ramazan’a denk gelirse kutlama yapmayız”

“Bu benim değil, Beşiktaşlıların yaşayacağı bir sevinç. Beşiktaş büyük bir camia. Süre yeterli olursa Ramazan’a kadar kutlamalara katılmak istiyorum. Çok yerden talep var. Eğer şampiyon olursak Karadeniz’de, Güneydoğu’da bir şeyler yapmak istiyorum. Hep aynı bölgedeki insanları mutlu etmektense biraz da başka bölgedeki insanlarla temas olmasını istiyorum. Biz Beşiktaş’ı öyle ayağa kaldırdık. Sevgilerle, dualarla Beşiktaş bir yere geldi. Böyle gitmesine de gayret ediyorum. 7 Mayıs’ta Fenerbahçe maçı var, sonra Bursaspor ve Kasımpaşa maçları var. Şampiyonluk ramazana denk gelirse kutlama yapmayı düşünmüyorum.”

“Penaltılarla elenmek beni çok üzdü”

“Başkan olduğum ilk dönemde, Beşiktaş’ın en zor dönemlerinde söyledim. Benim söylediğime yavaş yavaş geliyoruz. O maçı almamız lazımdı. Oraya kadar getirip, kendi seyircimiz önünde penaltılarla elenmek beni çok üzdü ama gururluyum. Maçı izleyenler de Beşiktaş’ın elenmesine rağmen gururluydular. Ben de böyle bir takıma başkanlık yapmanın gururunu yaşıyorum. Futbolda geriye dönerek yapılacak yorum çok fazla. Caner sakat olmasa, Aboubakar o kartı görmese, Fabricio o hatayı yapmasa çok farklı olurdu”

” İskoç hakemin rezilliği olmasa gruptan da çıkardık”

“Beşiktaş, Avrupa’da kiminle oynarsa oynasın; ister Real Madrid olsun, ister Chelsea olsun, dikkate alınan, saygı duyulan önemli bir takım. Herkesin tedbir almak zorunda olduğu bir kulüp. Bunun da gururunu yaşıyorum. Her sene üstüne koyarak buraya geldik. Seneye de üstüne koyacağız, yapacağımız hamlelerle daha iyi olacağımızı düşünüyorum. İskoç hakemin rezilliği olmasa gruptan da çıkardık. Avrupa’da saygı duyulan bir kulüptür Beşiktaş” değerlendirmesinde bulundu.”

“Fenerbahçe’nin güçlenmesi bizi rahatsız etmez”

“Fenerbahçe’nin güçlenmemesi bizim için kötü bir şey. Kuvvetli bir Fenerbahçe, bizim için iyi bir rekabettir. Kuvvetli bir Beşiktaş onlar için rekabettir. Türk futbolunun Trabzonspor’a, Bursaspor’a, Başakşehir’e ihtiyacı var. Güçlü bir Türk futboluna ihtiyacımız var. Futbol ailesinin bir bütçesi var, bir yerlere geldik ama artık sıçrama yapmamız lazım”