07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yandaş Cephede Tasfiye
Yandaş Cephede Tasfiye

Yandaş Cephede Tasfiye

AKP medyasında kavga büyüdü. Bir süredir Cem Küçük’le “İslamcılık ve Mavi Marmara” konusunda tartışmaya giren Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren kovuldu. Yine Abdullah Gül destekçisi olarak bilinen Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray oğur da kovulduğunu twitter hesabından duyurdu.

Bir süredir iktidara yönelik eleştirilerini dile getirdiği yazılar kaleme alan Yıldıray Oğur’un, gazetedeki yazılarına son verildi. Oğur haberi, kişisel Twitter hesabından duyurdu.

“Bir maceranın daha sonuna geldik. Türkiye’deki yazılarıma son verildi. Bu zor 4 yıldaki destekleri için teşekkür ederim. Hayırlısı…”

Pelikan Dosyası’nda adı geçiyordu

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakmasının fitilini ateşleyen Pelikan Dosyası’nda Oğur’dan ‘Davutoğlu ekibinden’ diye bahsediliyordu.

Pelikan Dosyası’nda Oğur hakkında şu ifadelere yer verilmişti:

“… Yıldıray Oğur ve Ceren Kenar (bakanların Yüce Divan’a gönderilmesi gerektiğini yazdı, Mahçupyan’a siper oldular, Babacan’a sahip çıktılar, Can Dündar bırakılınca sevinçten havalara uçtular), Genç Siviller ekibi (Yıldıray Oğur’un talimatıyla AK Parti gençlik kollarının üst kademelerine sızdılar) …”

Ahmet Taşgetiren de Star’dan kovuldu iddiası

Söz konusu iddiayla ilgili olarak T24’e konuşan Taşgetiren, “Doğru olduğunu düşünmüyorum” dedi. İddia, Star Gazetesi Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından da yalanlandı. Gazetede bugün (28 Nisan 2017) yazısının yayımlandığını hatırlatan Taşgetiren, kendisine ulaşan herhangi bir bilginin olmadığını kaydetti.

Taşgetiren şunları söyledi:

“Bana ulaşan herhangi bir şey yok. Gazetede bugün yazım var. Bir internet sitesinde öyle bir haber çıktı. Teyit edilmiş bir haber değil. ‘İçeriden bilgi aldık diyorlar’. Doğru olduğunu düşünmüyorum. Kimse beni bu konuda bilgilendirmedi. Şimdiden bir yorum yapmak, konuşmak, kesin bir yargılamada bulunmak doğru değil. Dediğim gibi daha fazla bu konu hakkında konuşmak istemiyorum”

 

https://twitter.com/erkan_karasal/status/857943551988170752

Oğur da, son dönemde tartışmaların odağındaki isim olan Cem Küçük’le referandum sırasında polemik yaşamıştı. Küçük, Oğur’u “Ceren Kenar ve Yıldıray Oğur ikiniz de sinsi hem de çok sinsi işler çevirdiniz. Artık bittiniz” ifadesiyle tehdit etmişti.