07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Üslubu Almanları Kızdırdı
Üslubu Almanları Kızdırdı

Üslubu Almanları Kızdırdı

NATO zirvesinde Merkel ve Tayyip Erdoğan’ın arasında büyük anlaşmazlık çıktı. Spiegel Online gibi önde gelen Alman gazetelerinin internet siteleri haberi “NATO zirvesinde skandal” başlığıyla duyurdu.

Türkiye ile Almanya arasında İncirlik’teki Alman askerlerini ziyaret etmek isteyen milletvekillerine AKP hükümetinin, Ermeni tasarısı nedeniyle ziyaret izni vermemesi krize dönmüştü.

Zirvede Merkel, Tayyip Erdoğan’dan Alman milletvekillerinin İncirlik’i ziyaretine izin vermesini istedi. Ancak Erdoğan, Merkel’in bu talebine beklenmedik bir karşı taleple yanıt verdi.

“Ermeni tasarısını tanımadığınızı açıklayın izin verelim”

Merkel hükümetinin Ermeni tasarısını desteklemediğini açıklamasını isteyÜsluben Erdoğan, bu açıklama yapıldıktan sonra milletvekillerinin İncirlik’i ziyaret edebileceğini söyledi.

“Karşılıklı diplomatik pozisyonlarımızı belirledik”

Bu sert cevap karşısında Merkel, “karşılıklı diplomatik pozisyonlarımızı belirledik” diyerek diplomatik bir dille durumu idare etti.. Alman gazeteleri yaşanan bu gelişmeyi “Erdoğan Merkel’i tersledi” ve “NATO zirvesinde skandal” başlıklarıyla okuyucularına duyurdu.