07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Parsel Parsel Üzeri Kapatıldı
Parsel Parsel Üzeri Kapatıldı

Parsel Parsel Üzeri Kapatıldı

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek için “Ankara’yı parsel parsel satmıştır. Yurt yerleri vermiştir” sözleriyle suçlamıştı. Yargı konuyla ilgili kartarını verdi. Dosya sessizce kapatıldı… İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermedi, Danıştay’ın da dosyayı kapattığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında Bülent Arınç-Melih Gökçek kavgasının hukuki sürecini anlattı.

İşte o yazıdan başlıklar;

“ANKARA’YI PARSEL PARSEL SATMIŞTIR, YURT YERLERİ VERMİŞTİR”

“Arınç, bir Bakanlar Kurulu toplantısından (23 Mart 2015) sonra, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için, ekran başında kendisini izleyen herkesi, ama istisnasız herkesi şoke eden şu sözleri söyledi: ‘Ankara’yı parsel parsel satmıştır. Yurt yerleri vermiştir, zengin işadamlarına okullar yaptırmıştır. İmar planlarında değişiklikler yaptırmıştır. Kanunen vermiş olduğu yerlerin hepsini iptal etme kaygısındadır. Mahkemelerle boğuşmaktadır. Biz hiçbir zaman Ankara’yı veya devletin imkânlarını bu yapı için onların eline, kucağına bırakmadık. Seçimlerden sonra açıklayacağım.’ 16 ay geçti. Arınç o dosyaları açmak bir yana ustaca kapattı.”

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ”

“Avukat Gökçe Bolat’ın savunmahareketi. org sitesinde yayımlanan yazısından öğreniyoruz ki, Mülkiye Müfettişleri bir yıl önce ‘müşteki vekili’ olarak ifadesine başvurmuş. Sonrasını Bolat’ın yazısından okuyalım:

‘Konu hakkında elde olan bilgi ve belgeler sunularak tüm delillerin Bülent Arınç’ta olduğunun defaten beyan edilmesi karşısında Müfettişlik, Bülent Arınç’ın ifadesine dahi başvurmadı. Müfettişlik, nihayetinde bir rapor hazırladı ve İçişleri Bakanlığı bu rapor doğrultusunda soruşturma izni vermedi. Ülkenin siyasi gündemi itibarıyla İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermemiş olması da ne yazık ki şaşırtıcı olmadı.”

“DANIŞTAY, BU KADAR ÖNEMLİ BİR DOSYAYI PARSEL PARSEL KAPATIYOR”

“Bolat, İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermeme kararına itiraz ediyor. Ve Danıştay 1. Dairesi, Mimarlar Odası’nın itirazını reddediyor. Başka söyleyişle Danıştay, İçişleri Bakanlığı’nın Gökçek hakkındaki ‘yargılama izni vermiyorum’ kararını doğru buluyor. Danıştay, Ankara’nın nasıl parsel parsel satıldığını hiç merak etmiyor. Danıştay, bir başbakan yardımcısının, başkentin büyükşehir belediye başkanı hakkındaki ithamlarını araştırmaya değer bulmuyor. Danıştay, bu kadar önemli bir dosyayı parsel parsel kapatıyor.”