07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Tıpkı Kocası
Tıpkı Kocası

Tıpkı Kocası

Geçen hafta, “Artık yeni bir kavşaktayız. Türkiye’nin 90 yıllık enkazını kaldırdık” diyen Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan bir enkaz açıklaması daha yaptı. Emine Erdoğan,”‘ Cumhuriyet’i hedef almadım, 60 ve 80 darbesi Türkiye tarihinin enkazlarıdır’ demek istemiştim” dedi.

Emine Erdoğan 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Borsa İstanbul’da piyasaların açılış gongunu çaldı. Enkaz açıklamasını da burada yaptı.

İşte o iki açıklama;

Çarpıtıldı Yalanı

– Türkiye’de bazı etnik ayrımlar konusunda birikmiş sorunlarımız olmuştur. Keza, 60 darbesi, 80 darbesi Türkiye tarihinin enkazlarıdır. Geçtiğimiz hafta, tarihimizin bu tür enkazlarına atıf yapan bir ifadem, çarpıtılarak bambaşka noktalara çekildi. Oysa kazanımlarıyla ve birikmiş sorunlarıyla geçmiş, hepimizin ortak geçmişidir. Cumhuriyet, milletimizin ortak eseridir, yaşadığımız coğrafyanın umut kaynağıdır, hepimiz için bir değerdir. Tarihin kazanımlarını koruyup artırmak, sorunları bertaraf etmek için şimdi milletçe bir mücadele içindeyiz. Nitekim, bu mücadele meyvelerini veriyor. Kadın lehine önemli ilerlemeler kaydettik. İnşallah, milletçe elele vererek bunları artıracağız.

Peki Emine Erdoğan geçen hafta ne demişti?

“Türkiye’nin 90 yıllık enkazını kaldırdık” 

-Artık yeni bir kavşaktayız. Türkiye’nin 90 yıllık enkazını kaldırdık. Fakat enkazın altından büyük meseleler çıktı. Nitekim, bugün bu sorunlarla yüzleşiyoruz. Bin bir rengin iç içe geçtiği bir ebru gibi, bu topraklar üzerinde birlikte, kardeşçe yaşama ufkumuz, ne yazık ki terörün gölgesinde kalmakta. Şehitler veriyoruz. Bu vesileyle, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine, yavrularına, eşlerine sabırlar niyaz ediyorum. Allah memleketimizi huzur ve selamet günlerine yeniden kavuştursun. İnanıyorum ki, kavli dualarımızı fiili dualarla da desteklersek, huzura ve sükuna daha çabuk ereceğiz. Bulunduğumuz coğrafyanın hakkını vermek, tarihimizden aldığımız güçle bu milli mücadeleyi sabırla sürdürmek durumundayız.