07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Süleyman Şah Operasyonu’nda İstanbul’daydım”
“Süleyman Şah Operasyonu’nda İstanbul’daydım”

“Süleyman Şah Operasyonu’nda İstanbul’daydım”

Ahmet Davutoğlu Süleyman Şah- Fırat operasyonu için PYD ile işbirliği yapıldığı iddialarını yalanlamıştı. PYD Eş Başkanı Salih Müslim Hürriyet Gazetesi’nden Tolga Tanış’a konuştu. Müslim, Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması sırasında İstanbul’da olduğunu ve Türk yetkililerle birlikte o taşınmayı koordine ettiklerini söyledi.

İşte AKP’nin şimdi terörist dediği PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in o röportajından başlıklar;

“Süleyman Şah Türbesi Operasyonu için İstanbul’daydım”

-Onlar inkâr edebilir. Ama operasyon için oradaydım. İstanbul’daydım. Ankara’da bir ekip oluşturulmuştu. Ama istediğim zaman hem Kobani’yle hem onlarla konuşabilirdim. Telefonları bendeydi. Kriz masasıyla ilişkideydim o zaman. Benim istihbaratla hiç ilişkim olmadı. Görüşmelerim de olmadı. Hep Dışişleri Bakanlığı ile. Sayın Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu çok iyi bilir kiminle görüştüğümü.

“Ankara Saldırısı Bizimle İlgili Değil”

-Zaten o gün de söyledim. Sayın Davutoğlu açıklamadan önce isimler geçiyordu zaten. Biz araştırdık. Böyle birisini tanımıyoruz. Böyle birisi bütün Amude’de yok mesela. Beni suçluyorsun değil mi? Devlet güçlerinin yaptığı bazı haksızlıklar var. Cizre’de, Silopi’de şurada burada. Bir sürü şeyler oldu. Şimdi bu (bombalama) bunlara tepkiydi değil mi? Kalkıp bir insanı bir dereceye getiriyorsun, kendini patlatıyor. Onun için biz kınıyoruz, ikisini de kınıyoruz.