07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sen De Oradaydın İsmail Kahraman
Sen De Oradaydın İsmail Kahraman

Sen De Oradaydın İsmail Kahraman

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, dün TBMM Tören Salonu’nda yabancı gazetecileri kabul etti.

Bir yabancı gazetecinin AKP ile FETÖ arasında bir ilişki olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Kahraman,

“Bu terörist başıyla (Fetullah Gülen) AK Parti arasında öteden beri bir mutabakat yok, beraberiyet olmamıştır. Daha değişik partileri desteklemiştir” dedi. İsmail Kahraman 11 yıllık ortaklığı ve 2000 yılındaki Pensilvanya’da Tayyip Erdoğan Fethullah Gülen görüşmesini yok saydı.

İsmail Kahraman yabancı gazetecilere böyle söylüyordu ama bizzat kendisinin de katıldığı 1996 Ocak ayındaki bir toplantı’dan hiç bahsetmedi. O toplantı Fetullah Gülen’in Onursal Başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı 1995 hoşgörü ödülleri töreni istanbul’da çırağan sarayında yapıldı.

1995hosgoru

Törene O zaman Refah Partisi milletvekili olan İsmail Kahraman da katıldı. Ve bir de demeç verdi. İsmail Kahraman (RP İstanbul Milletvekili): Her senenin Hoşgörü yılı olarak geçmesini istiyoruz.

hosgoru2

6 ocak 1996 tarihinde fgulen.com sitesinde de İsmail Kahraman’ın Fethullah Gülen’in bizzat 1995 Hoşgörü Ödülü verdiği törene katıldığı haberi yer alıyor. http://fgulen.com/tr/turk-basininda-fethullah-gulen/fethullah-gulen-hakkinda-haberler/fethullah-gulen-hakkinda-1996-haberleri/59-Zaman-Hosgoru-Odulleri-ve-Hosgoru-Yilinin-Tac-Gecesi

Site şu anda Türkiye’den erişime kapalı ama VPN ile girildiğinde bu haber görülebiliyor.

17 ocak 1997 tarihinde Sabah gazetesinde ilginç bir haber var. Haberin başlığı “Nur talebesi politikacılar”. Sabah gazetesi arşivinde halen duran haberde Nur talebesi olan politikacılar listelenmiş. http://arsiv.sabah.com.tr/1997/01/17/f03.html

O liste’de İsmail Kahraman’ın da adı var.

ismail